Η ώρα της ποινής στον Γιάγκου-Και από κατηγορούμενος… μάρτυρας κατηγορίας

Έφθασε η ώρα που το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή του στον πρώην αντιπρόεδρο της Ανόρθωσης, Κυριακό Γιάγκου, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του πλαστού δελτίου υγείας του τερματοφύλακα Φρανσίς Ουζόχο (σ.σ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του Νικόλα Στεφανέλι), στην οποία κατηγορούμενοι είναι τόσο ο γιατρός, όσο και άλλα δύο πρόσωπα, η λειτουργός του ΚΟΑ και ο σύζυγος της, καθώς και η εταιρεία Ανόρθωση.
 
Αφού κατά την προηγούμενη δικάσιμο ακούστηκαν τα γεγονότα από την Κατηγορούσα Αρχή και αγόρευσε ο δικηγόρος του Γιάγκου, Ηλίας Στεφάνου, για μετριασμό της ποινής του, το Δικαστήριο αναμένεται στις 12 και 30 να ανακοινώσει ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο. (σ.σ Η http://omada.reporter.com.cy/ θα σας μεταφέρει live την διαδικασία)
 
Ο Κυριακός Γιάγκου, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αναμένεται να κληθεί από την Κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της Ανόρθωσης.
 
Όσο αφορά τη λειτουργό του ΚΟΑ, απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν σε προηγούμενη δικάσιμο, με τον δικηγόρο της να αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου πως δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας εναντίον της και για τα αδικήματα τα οποία της καταλογίζονται, ενώ ο σύζυγος της παραδέχθηκε ενοχή μόνο σε μια κατηγορία, όχι όμως αυτή της συνομωσίας.
 
Οι δικηγόροι τόσο της λειτουργού του ΚΟΑ, όσο και του συζύγου της απέστειλαν επιστολή στη Νομική Υπηρεσία ζητώντας την αναστολή της ποινικής δίωξης τους, καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Παρανόμησε από την αγάπη του στην Ανόρθωση
 
Κατά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, ο δικηγόρος του Κυριακού Γιάγκου, Ηλίας Στεφάνου, αναφέρθηκε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, τονίζοντας ενώπιον του Δικαστηρίου, «πως η εν λόγω ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά του ήταν εκτός χαρακτήρα και μια μελανή σελίδα στην κατά τα άλλα άμεμπτη ζωή του. Μια μελανή σελίδα, η οποία, εν πάση περιπτώσει, θα τον κατατρέχει για το υπόλοιπο της ζωής του.  Μιας ζωής, η οποία χαρακτηρίζεται αποδεδειγμένα από την μακρόχρονη και ατέρμονη προσφορά του στον ιατρικό κόσμο, και προπάντων την προσφορά του στο πρόσωπο του ασθενή».
 
Όπως υπέδειξε, η αγάπη του για την Ανόρθωση, ήταν αυτή που τον οδήγησε να υπερβεί τα νενομισμένα όρια και να βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου μεταμελημένος, ενώ προσέφερε αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Σε σχέση με τη διάπραξη των αδικημάτων, υποδείχθηκε πως ο Κυριακός Γιάγκου δεν είχε οικονομικό κίνητρο αλλά χρησιμοποίησε τα στοιχεία άλλου ποδοσφαιριστή λόγω πίεσης χρόνου να αγωνιστεί ο Ουζόχο.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε από τον δικηγόρο του, ο Δρ. Γιάγκου προέβηκε σε προαθλητικό έλεγχο του αθλητή πριν τον αγώνα, κάτι που καταδεικνύει, όπως υποστήριξε ο Ηλίας Στεφάνου, πως κανένας πραγματικός κίνδυνος για την υγεία του αθλητή δεν υπήρξε.
 
Επίσης, η υπεράσπιση του Γιάγκου, στάθηκε και στις ενέργειες του κατηγορούμενου μετά την καταγγελία, όπου ζήτησε από τον ΚΟΑ να ακυρωθεί το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή, ενώ επισήμανε στο Δικαστήριο πως παραδέχθηκε άμεσα τις πράξεις του.
 
«Ο Δρ. Γιάγκου, δια της τέλεσης του αδικήματος αυτού αντιμετωπίζει μεγάλη τιμωρία όσων αφορά τους σχολιασμούς και τις κριτικές που αντιμετωπίζει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι ένα περιστατικό που λόγω της εκτενούς του δημοσίευσης και κριτικής, επηρέασε την προσωπική του ζωή, αλλά και δυστυχώς επηρέασε την ζωή των γονέων του {…} Αξίζει να αναφερθεί πως η ντροπή που νιώθει για την τέλεση των υπό εκδίκαση αδικημάτων ( που δεν τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο) είναι τέτοια που τον οδήγησαν δύο φορές να υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Καρδιολογικής Εταιρείας. Την πρώτη φορά δεν έγινε αποδεκτή. Την δεύτερη, κατόπιν της επιμονής του, έγινε αποδεκτή. Αξίζει όμως να επισημανθεί πως η ντροπή που νιώθει τον έχει, από την ημέρα τέλεσης των αδικημάτων, απομακρύνει από το γήπεδο και την ομάδα που τόσο αγαπά. Δεν έχει από τότε επισκεφθεί ξανά το γήπεδο ούτε για να παρακολουθήσει κανένα ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας.»
 
Η επιστολή Κίρζη και η συμφιλίωση
 
Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του Κυριακού Γιάγκου, κατέθεσε στο Δικαστήριο δεκάδες επιστολές ασθενών του, «οι οποίες καταγράφονται για να τον ευχαριστήσουν για την βοήθεια του προς το πρόσωπο τους και κανένας απολύτως δεν αναφέρει και ούτε καν υπαινίσσεται να εξέλαβε οποιαδήποτε συμπεριφορά κατώτερη από αυτήν που τον αντιπροσωπεύει, δηλαδή τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά».  
 
Επίσης, κατατέθηκε επιστολή από τον πρόεδρο του Απόλλωνα, που απεστάλη στις 23 Ιουλίου 2019, με την οποία ο Νίκος Κίρζης ανέφερε ότι γνώρισε τον Δρ. Γιάγκου μέσω της υπόθεσης και ότι δεν έχει αμφιβολία πως οι πράξεις του, ήταν εκτός του πραγματικού του χαρακτήρα.
 
«…ότι είναι ένα ειλικρινές, φερέγγυο και καλών προθέσεων άτομο, που ενεπλάκη στην υπόθεση από την καλή του προαίρεση να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν έχω αμφιβολία πως οι ενέργειές του ήταν εκτός του πραγματικού του χαρακτήρα και έγιναν υπό την πίεση των καταστάσεων».
 
Τέλος, εισήγηση της υπεράσπισης του Κυριακού Γιάγκου, ήταν όπως σε περίπτωση που επιβληθεί ποινή στον κατηγορούμενο και όχι χρηματικό πρόστιμο, αυτή να είναι με αναστολή, ζητώντας από το Δικαστήριο να μην αντιμετωπιστεί ως ένα εγκληματικό στοιχείο, αλλά ως ένας άνθρωπος, «ο οποίος έχει μετανοήσει πραγματικά για τα λάθη του και βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου με καθαρή πλέον την συνείδηση του, έτοιμος να καταθέσει ότι γνωρίζει για την υπόθεση».

Δειτε Επισης

Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια