Χαμός λόγω κακοκαιρίας-Στις 180 οι κλήσεις για βοήθεια

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος, καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε όλες τις επαρχίες, με την πρωτεύουσα να βρίσκεται στο επίκεντρο.
 
Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και χαλαζόπτωση συνέθεταν το σκηνικό στην Λευκωσία. Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Παλιά Λευκωσία, καθώς πλημμύρισαν εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, ενώ σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου παρατηρήθηκε συσσώρευση νερού, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η κακοκαιρία πλήττει και τις άλλες επαρχίες. 

Επί ποδός οι Αρχές
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί από τις 14.00 σε επεισόδια που αφορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επαρχία Λευκωσίας, ενώ, μετά τις 16:00 άρχισε να δέχεται κλήσεις και στην Επαρχία Λεμεσού. Τα επεισόδια αφορούν εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους χώρους, υποστατικά, πτώσεις δέντρων.
 
Μετά τις 18:00 οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά, κατοικίες και υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε περίπου μέχρι στιγμής σε 180 κλήσεις για βοήθεια κυρίως στις περιοχές Αγλαντζιάς και κεντρικής Λευκωσίας (παλιάς) Λήδρας, Ονασαγόρου. Εργάζονται συνολικά 13 συνεργεία (11 από Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηριζόμενα και από μέλη του ΕΤΕΑ και δύο συνεργεία από Πολιτική Άμυνα). 


Η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως, λόγω των καιρικών συνθηκών, και της βροχόπτωσης που επικρατεί, σε αρκετά σημεία του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας και Λευκωσίας - Λεμεσού, απο την περιοχή Δαλίου προς Λευκωσία, παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η διακίνηση των αυτοκινήτων να είναι επικίνδυνη.
 


Συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα παρατηρείται επίσης σε διάφορους δρόμους της Λευκωσίας. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα