Eλεύθεροι μέχρι νεοτέρας οι συλληφθέντες για τις απάτες με τους άστεγους-Τρία θύματα trafficking

Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν εντός της ημέρας, οι τρεις ύποπτοι, ηλικίας 46, 57 και 66 ετών, για την μεγάλη κομπίνα, που στήθηκε στην πλάτη αστέγων στη Λεμεσό, με φερόμενο εγκέφαλο τον πρόεδρο του κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρη Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τη λίστα αστέγων, ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λόγω του μεγάλου ανακριτικού έργου και του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί αρκετοί άστεγοι για να δώσουν τη δική τους μαρτυρία. Έτσι, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία να μην συνεχιστεί η κράτηση των υπόπτων, με ένα τρίτο διάταγμα κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
 
Οι ύποπτοι αναμένεται να κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και δοθούν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Tην ίδια ώρα, όσον αφορά στους άστεγους που φέρονται να εκμεταλλεύονταν οι τρεις ύποπτοι, διαπιστώθηκε ότι τρεις από αυτούς, ήταν θύματα trafficking και ως εκ τούτου, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να τους προσφέρουν βοήθεια.
 
Tους καίνε οι μαρτυρίες
 
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διαδικασία για προσωποκράτηση των υπόπτων την περασμένη Παρασκευή, από κατάθεση αστέγου προέκυψε πως ο πρόεδρος του ΕνΕργώ τους έταζε επίδομα ΕΕΕ, σε περίπτωση που του έβρισκε άλλους αστέγους, ώστε να τους εγγράψει στη λίστα με τα πρόσωπα που διέμεναν στο ξενοδοχείου του δεύτερου υπόπτου, χωρίς όμως να χρειάζεται να διαμένουν.
 
Σε άλλη περίπτωση, διαπιστώθηκε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πλήρωναν για την διαμονή και σίτιση προσώπου, ο οποίος όμως βρισκόταν σε κέντρο απεξάρτησης.
 
Εντύπωση προκάλεσε και η περίπτωση μητέρας και παιδιών που φέρονταν να διέμεναν στο ξενοδοχείο, με το κράτος να καταβάλει το ποσό των 165 ευρώ ημερησίως, για διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα δύο παιδιά, βρίσκονται από τον Ιούλιο στο Λίβανο με τον πατέρα τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι, εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτης, τα οποία φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.
 
Το κράτος κατέβαλε το ποσό των 235 χιλιάδων ευρώ στο 57χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για την διαμονή και τη σίτιση των αστέγων, ενώ εκκρεμούν τιμολόγια που ανέρχονται στις 175 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζαν ΕΕΕ για να εγγράψουν άστεγους-Αποκαλύψεων συνέχεια για την απάτη

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»