Εξαφανίστηκε βίντεο-τεκμήριο από επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και πολίτη

Την ποινική δίωξη πολίτη και αξιωματικού της Αστυνομίας, αποφάσισε η Νομική Υπηρεσία, για περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το περιστατικό σημειώθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμά, ωστόσο το βίντεο τελικά εξαφανίστηκε, όταν το ζήτησε ο παραπονούμενος, αλλά και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, Ανδρέας Χατζηστυλλής, τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου, μετέβη στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, ώστε να περάσει στα κατεχόμενα, όπου σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ αυτού και ενός αστυνομικού του οδοφράγματος, αφού αργούσαν τα οχήματα να περάσουν στα κατεχόμενα.

Τελικά, ο Αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον 60χρονο, με τον ισχυρισμό για επίθεση κατά Αστυνομικού και τον άφησαν με χειροπέδες στο μπροστινό μέρος του οδοφράγματος, προς κοινή θέα και για αρκετή ώρα. Στο τέλος, μεταφέρθηκε ο παραπονούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς. Ο 60χρονος ζήτησε να διαφυλαχτεί το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και στη συνέχεια υπέβαλε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή για παράνομη σύλληψη, υπέρμετρη χρήση βίας και εξευτελιστική συμπεριφορά. Στο παράπονό του, ο 60χρονος ζήτησε να παραληφθεί και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα.

Όταν μέλη της Αστυνομίας πήγαν να παραλάβουν το βίντεο, διαφάνηκε πως αυτό διαγράφηκε από την ίδια ημέρα.

Ο ποινικός ανακριτής που διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή, αποφάνθηκε πως δεν στοιχειοθετείτο ποινικό αδίκημα ούτε κατά του πολίτη, αλλά ούτε και κατά του Αστυνομικού. Αποφάνθηκε όπως διωχθεί ποινικά ο υπεύθυνος του οδοφράγματος, ο οποίος δεν μερίμνησε να διαφυλαχθούν τα δεδομένα που καταγράφηκαν από το βίντεο.

Η Νομική Υπηρεσία, η οποία μελέτησε το πόρισμα του ποινικού ανακριτή, αποφάσισε όπως διωχθεί ποινικά ο πολίτης, για επίθεση κατά Αστυνομικού και για το αδίκημα της πρόκλησης ανησυχίας. Επίσης, αποφάσισε να διωχθεί και ο υπεύθυνος του οδοφράγματος για παραμέληση του υπηρεσιακού καθήκοντος.

Παράλληλα, έγιναν συστάσεις προς τον Αστυνομικό, σε σχέση με τον χώρο που είχε τοποθετήσει τον 60χρονο μετά τη σύλληψή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά