ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα-Live η μεταβολή του καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλο το νησί, με καταιγίδες, χαλάζι και προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση, όσο και σε υποστατικά, τα οποία πλημμύρισαν από την κακοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πορτοκαλί συναγερμός από τη Μετεωρολογική, επίκεινται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία επηρεάζει προς το παρόν, και κατά κύριο λόγο την ελεύθερη Αμμόχωστο, την ημιορεινή Λεμεσό και την περιοχή Βασιλικού.
 
Στην ελεύθερη Αμμόχωστο, οι έντονες βροχοπτώσεις συνοδεύτηκαν και από χαλάζι κυρίως σε Λιοπέτρι, Φρέναρος και Βρυσούλες.
 
Την ίδια ώρα, στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού από τις βροχές πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ στον Βασιλικό σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, αλλά χωρίς μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα.
 
Στην Επισκοπή σφοδρή χαλάζόπτωση έπληξε την περιοχή, ντύνοντας την στα λευκά.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
 
Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, σημειώθηκαν προβλήματα στο δίκτυο της ΑΗΚ, τόσο στη Λεμεσό, όσο και στη Λάρνακα.
 
Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό σημειώθηκε βλάβη με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ στη Λάρνακα, όχημα προσέκρουσε σε πάσσαλο της ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να αποκοπεί και ως εκ τούτου παραμένουν χωρίς ρεύμα η βιομηχανική περιοχή Αραδίππου και το Καλό Χωρίο Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Black out σε αρκετές περιοχές στη Λεμεσό-Επί ποδός η ΑΗΚ

Συνεργεία της ΑΗΚ επιχειρούν για αποκατάσταση της βλάβης, ούτως ώστε να επανέλθει το ρεύμα στις δύο πόλεις.
 
Παράλληλα, μικροπροβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί σε τρεις κλήσεις για άντληση ομβρίων υδάτων, από την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.
Συγκεκριμένα μια κλήση αφορούσε το Παραλίμνι και άλλες δύο στις Βρυσούλες.
 
Από πλευράς Αστυνομίας, δεν υπάρχουν αναφορές για οποιοδήποτε πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.
LIVE η μεταβολή του καιρού
 
 
H πρόβλεψη της Μεεωρολογικής Υπηρεσίας
Ασταθής αέρια μάζα και χαμηλή πίεση στην ανατολική Μεσόγειο, θα επηρεάζουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.
 
Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ προς τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Αργότερα, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι.
Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή.
 
Το Σάββατο, αναμένεται μικρή άνοδος, για να παραμείνει ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
*ΒΙΝΤΕΟ από Καιρόφιλοι Κύπρου
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)