Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνουν τη λίστα αστέγων, ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων

  21/10/2019 13:34
Ψάχνουν τη λίστα αστέγων, ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων

Ψάχνουν τη λίστα αστέγων, ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων

  21/10/2019 13:34
Άρση των τραπεζικών λογαριασμών των τριών υπόπτων για την μεγάλη κομπίνα που στήθηκε στην πλάτη αστέγων στη Λεμεσό, με φερόμενο εγκέφαλο τον πρόεδρο του κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρη Γεωργίου, εξασφάλισε η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προχώρησαν σε αίτημα για άρση των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων ηλικίας 46, 57 και 66 ετών από το Δικαστήριο, ούτως ώστε να διαπιστωθεί που κατέληξαν τα χρήματα που παρέλαβαν από το Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου τoυ ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννη Σωτηριάδη, η ανακριτική ομάδα, η οποία έχει οριστεί για να διερευνήσει αυτή την υπόθεση  εργάζεται πυρετωδώς, με σκοπό να ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης.
 
«Σίγουρα όμως το ανακριτικό έργο είναι πολύ μεγάλο. Αναζητούνται ακόμη πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Σωτηριάδης, τα πρόσωπα αυτά, 45 στον αριθμό, είναι άστεγοι και ο εντοπισμός τους είναι πολύ δύσκολος, ωστόσο η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για να τους εντοπίσει για να ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο.
 
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διαδικασία για προσωποκράτηση των υπόπτων την περασμένη Παρασκευή, από κατάθεση αστέγου προέκυψε πως ο πρόεδρος του ΕνΕργώ τους έταζε επίδομα ΕΕΕ, σε περίπτωση που του έβρισκε άλλους αστέγους, ώστε να τους εγγράψει στη λίστα με τα πρόσωπα που διέμεναν στο ξενοδοχείου του δεύτερου υπόπτου, χωρίς όμως να χρειάζεται να διαμένουν.
 
Σε άλλη περίπτωση, διαπιστώθηκε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πλήρωναν για την διαμονή και σίτιση προσώπου, ο οποίος όμως βρισκόταν σε κέντρο απεξάρτησης.
 
Εντύπωση προκάλεσε και η περίπτωση μητέρας και παιδιών που φέρονταν να διέμεναν στο ξενοδοχείο, με το κράτος να καταβάλει το ποσό των 165 ευρώ ημερησίως, για διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα δύο παιδιά, βρίσκονται από τον Ιούλιο στο Λίβανο με τον πατέρα τους. 
 
Εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτης, τα οποία φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019. 
 
Σημειώνεται πως το κράτος κατέβαλε το ποσό των 235 χιλιάδων ευρώ στο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για την διαμονή και τη σίτιση των αστέγων, ενώ εκκρεμούν τιμολόγια που ανέρχονται στις 175 χιλιάδες ευρώ.
 
Το δικαστήριο είχε επιφυλάξει την απόφαση κράτησης των τριών για σήμερα, αφού την περασμένη Παρασκευή, λόγω του προχωρημένου της ώρα, χρειάστηκε να διακόψει. Λόγω της ένστασης των δικηγόρων των τριών στην κράτηση τους για περίοδο περισσότερη των δυο ημερών, η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με το δικαστήριο να διατάσσει τελικά την 4ήμερη προσωποκράτηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεωργίου και Σία ξανά ενώπιον Δικαστηρίου για την απάτη στην πλάτη αστέγων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας