Στον Εισαγγελέα η υπόθεση ρατσιστικού επεισοδίου και ο θανάτος του Παναγιώτη

Έτοιμοι να διαβιβαστούν στη Νομική Υπηρεσία από την Αστυνομία, είναι οι φάκελοι δύο υποθέσεων που είχαν προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση τους, ενώ άλλος ένας παραμένει στο Αρχηγείο μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, για το κατά πόσον θα καταλήξει στον θανατικό ανακριτή ή στον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Πρόκειται για το φάκελο θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή που έχασε τη ζωή του στις 14 Απριλίου, τον φάκελο θανάτου του 14χρονου Στυλιανού που σκοτώθηκε κατόπιν απονενοημένης πράξης στις 5 Σεπτεμβρίου και τον φάκελο του ρατσιστικού επεισοδίου που σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.
 
Ο φάκελος του 16χρονου Παναγιώτη                      
 
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή σπιτιού, κατόπιν πάρτι στο οποίο συμμετείχε.
 
Μετά το θάνατο του 16χρονου, η οικογένεια του Παναγιώτη κατήγγειλε στις Αρχές, ότι το παιδί τους είχε πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα bulling.
 
Στον φάκελο της υπόθεσης που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν έξι μήνες, υπάρχει μεταξύ άλλων και η ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος συμφωνεί με τα ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου, ότι ο θάνατος του ανήλικου επήλθε από αλκοολική δηλητηρίαση. Περιλαμβάνονται επίσης και οι καταθέσεις των γονιών του 16χρονου Παναγιώτη και των συμμαθητών του, καθώς και βίντεο που δείχνει τι προηγήθηκε του θανάτου του.
 
Εισήγηση των ανακριτών είναι πως προκύπτουν στοιχεία που πιθανόν να δικαιολογούν την άσκηση ποινικών διώξεων για κάποια πρόσωπα.
 
Σήμερα αποστέλνεται ο φάκελος του ρατσιστικού επεισοδίου
 
Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τον φάκελο του ρατσιστικού επεισοδίου, που σημειώθηκε στη Λάρνακα σε βάρος Ρωσίδας, από τρεις Κύπριες, οι οποίες καταγράφηκαν σε βίντεο να επίτιθονται φραστικά και σωματικά, θα σταλεί εντός της ημέρας στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες καθώς τελικά δε απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, οι τρεις Κύπριες, είχαν επιτεθεί στην γυναίκα από τη Ρωσία, όταν εκείνη προσπάθησε να τις σταματήσει από το να τραπούν σε φυγή από χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, μετά από σύγκρουση που είχαν με άλλο όχημα.
 
Στο φάκελο της υπόθεσης, εμπερικλείονται τόσο οι καταθέσεις των τριών γυναικών όσο και του θύματος της επίθεσης, αλλά και το επίμαχο βίντεο που είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές εισηγούνται, όπως η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Άγνωστος ο προορισμός για το φάκελο του 14χρονου Στυλιανού
 
Ο θάνατος του 14χρονου Στυλιανού, σήκωσε το χαλί, κάτω από το οποίο κρύβονταν λάθη και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών και προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων.
 
Αντιδράσεις για το γεγονός πως κάποιοι γνώριζαν τόσο την άθλια οικονομική κατάσταση του 14χρονου, αλλά και την ενδοοικογενειακή βία που ζούσε καθημερινά, ωστόσο δεν έπραξαν τα ενδεδειγμένα.
 
Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, τα δύο μικρότερα αδέλφια του άτυχου Στυλιανού, απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και μεταφέρθηκαν σε στέγη στη Λεμεσό, ενώ η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, διέταξε έρευνα για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες για τέσσερις υπηρεσίες.
 
Πρόκειται για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας.
Την έρευνα ανέλαβε η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Σε ότι αφορά τον φάκελο της υπόθεσης που ετοίμασε η Αστυνομία, βρίσκεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κατά πόσον θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες ή στον θανατικό ανακριτή, που ορίστηκε για την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ