Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διαμαρτυρήθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας αλλά… ανέλαβε το συνέδριο της Interpol 2020 η Τουρκία

  19/10/2019 16:53
Διαμαρτυρήθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας αλλά… ανέλαβε το συνέδριο της Interpol 2020 η Τουρκία

Διαμαρτυρήθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας αλλά… ανέλαβε το συνέδριο της Interpol 2020 η Τουρκία

  19/10/2019 16:53

Στις 18/10/19, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία, εκπροσωπείται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Κύπρο Μιχαηλίδη.

Κατά την τελευταία ημέρα της Συνέλευσης, έγιναν από τους συμμετέχοντες διάφορες παρουσιάσεις, αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των Αρχών Επιβολής του Νόμου των διαφόρων χωρών, καθώς επίσης ανασκόπηση των εργασιών της συγκεκριμένης Γενικής Συνέλευσης.

Κατά τη διάρκεια των διεργασιών, έγινε παρουσίαση από την Αντιπροσωπεία της Τουρκίας (Υπουργό Εσωτερικών), σε σχέση με προηγούμενο αίτημά της, για διοργάνωση της 90ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol το 2021, στην Κωνσταντινούπολη.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε το λόγο και με παρέμβασή του υπέδειξε ότι η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της αστυνομικής συνεργασίας, ενώ συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της στη θάλασσα, διαταράσσοντας την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο. Όπως σημειώθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία συνεχίζει παράνομα να κατέχει περίπου το 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έκφρασε τέλος την απογοήτευση και ανησυχία του, σε σχέση με τη συνεχή άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε θέματα σοβαρά, τα οποία σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση, κ.τ.λ. Δυστυχώς όπως είπε, η μη ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών μελών της Interpol, επηρεάζει αρνητικά τις συλλογικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμό, στο να καταστεί πιο αποτελεσματικός, στην καταπολέμηση του διεθνικού εγκλήματος.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να συγκατατεθεί στην ανάληψη από την Τουρκία, της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης της Interpol. Ακολούθησε ψηφοφορία και δεδομένης της μη ύπαρξης άλλης ενδιαφερόμενης χώρας να αναλάβει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, το αίτημα της Τουρκίας έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία, εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση, για τα έτη 2020, 2022, 2023 και 2024, θα πραγματοποιηθεί στην Ουρουγουάη, Ινδία, Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.

Η τριμελής Κυπριακή Αντιπροσωπεία, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, επιστρέφει στην Κύπρο, το βράδυ της Κυριακής, 20/10/19.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας