Τετάρτη 29 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έταζαν ΕΕΕ για να εγγράψουν άστεγους-Αποκαλύψεων συνέχεια για την απάτη

  18/10/2019 15:17
Έταζαν ΕΕΕ για να εγγράψουν άστεγους-Αποκαλύψεων συνέχεια για την απάτη

Έταζαν ΕΕΕ για να εγγράψουν άστεγους-Αποκαλύψεων συνέχεια για την απάτη

  18/10/2019 15:17
Εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν οι ύποπτοι της μεγάλης κομπίνας που στήθηκε στην πλάτη αστέγων στη Λεμεσό, με φερόμενο εγκέφαλο τον πρόεδρο του κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρη Γεωργίου. Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου διεξήχθη ερήμην του, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που ένιωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεωργίου και Σία ξανά ενώπιον Δικαστηρίου για την απάτη στην πλάτη αστέγων

Τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, δείχνουν ακόμη περισσότερο το μέγεθος της απάτης, αφού οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πλήρωναν ακόμη και για «άστεγους», που δεν βρίσκονταν καν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, από κατάθεση αστέγου προέκυψε πως ο πρόεδρος του ΕνΕργώ τους έταζε επίδομα ΕΕΕ, σε περίπτωση που του έβρισκε άλλους αστέγους, ώστε να τους εγγράψει στη λίστα με τα πρόσωπα που διέμεναν στο ξενοδοχείου του δεύτερου υπόπτου, χωρίς όμως να χρειάζεται να διαμένουν.

Σε άλλη περίπτωση, διαπιστώθηκε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πλήρωναν για την διαμονή και σίτιση προσώπου, ο οποίος όμως βρισκόταν σε κέντρο απεξάρτησης.

Εντύπωση προκάλεσε και η περίπτωση μητέρας και παιδιών που φέρονταν να διέμεναν στο ξενοδοχείο, με το κράτος να καταβάλει το ποσό των 165 ευρώ ημερησίως, για διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα δύο παιδιά, βρίσκονται από τον Ιούλιο στο Λίβανο με τον πατέρα τους.  

Επιπρόσθετα, εξασφαλίστηκε μαρτυρία γυναίκας η οποία διέμενε στο ξενοδοχείο με μια εκ των θυγατέρων της, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το κράτος χρεωνόταν για διαμονή και σίτιση και της δεύτερης κόρης της, η οποία όμως διέμενε σε συγγενικό σπίτι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Ο δήθεν άστεγος στο κλουβί, ο «Γολγοθάς» και οι ερωτήσεις για… ξεκαθάρισμα

Επίσης, άστεγος που διέμεινε στο ξενοδοχείο για πέντε μέρες, εντοπίστηκε μετά από τρεις μήνες, από κοινωνική λειτουργό, να διαμένει σε εμπορευματοκιβώτιο, ενώ όπως διαπιστώθηκε, το κράτος συνέχιζε να καταβάλλει το κόστος διαμονής και σίτισης του στο εν λόγω ξενοδοχείο, για περίοδο τεσσάρων μηνών.

Εξάλλου, μαρτυρίες αστέγων που εξασφάλισαν οι ανακριτές, αναφέρουν πως δέχονταν πιέσεις, ώστε να επισκέπτονται το ξενοδοχείο καθημερινά για να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, παρόλο που δεν διέμεναν εκεί.
 
Σε αρκετές περιπτώσεις οι λειτουργοί του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, δεν εντόπιζαν τους άστεγους στο ξενοδοχείο, ενώ ο υπεύθυνος υποδοχής ανέφερε πως απλά απουσίαζαν την ώρα εκείνη και ακολουθώντας οδηγίες της διεύθυνσης, απαγόρευε στις λειτουργούς να προβούν σε έλεγχο.
 
Καταγράφονται επίσης άλλες περιπτώσεις όπου ο 46χρονος, 1ος ύποπτος, φέρεται να ασκούσε πιέσεις ώστε να μεταφέρονται άστεγοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, παρά τις φθηνότερες επιλογές ξενοδοχείων που υπήρχαν, ενώ έγινε αναφορά στη μαρτυρία κοινωνικής λειτουργού, που ενεργούσε εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και με την οποίαν επικοινωνούσε απευθείας ο 46χρονος.
 
Εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτης, τα οποία φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.  

Σημειώνεται πως το κράτος κατέβαλε το ποσό των 235 χιλιάδων ευρώ στο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για την διαμονή και τη σίτιση των αστέγων, ενώ εκκρεμούν τιμολόγια που ανέρχονται στις 175 χιλιάδες ευρώ.
 
 
Η απόφαση του Δικαστηρίου στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης τους, θα ανακοινωθεί την Δευτέρα. Μέχρι τότε οι ύποπτοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας