Σάββατο 7 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Διοικητικά πρόστιμα ύψους 28,5 χιλιάδων ευρώ σε εργοδότες για αδήλωτη εργασία

  18/10/2019 10:48
Διοικητικά πρόστιμα ύψους 28,5 χιλιάδων ευρώ σε εργοδότες για αδήλωτη εργασία

Διοικητικά πρόστιμα ύψους 28,5 χιλιάδων ευρώ σε εργοδότες για αδήλωτη εργασία

  18/10/2019 10:48
Διοικητικά πρόστιμα ύψους 28,5 χιλιάδων ευρώ εκδόθηκαν σε εργοδότες στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για αδήλωτη εργασία. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας (ΥΑΜ) και του Επαρχιακού Κλιμακίου της Λάρνακας διενήργησαν χθες συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με στόχο την πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης παραμονής υπηκόων Τρίτων χωρών στη Δημοκρατία.
 
Κατά την επιχείρηση στις δύο επαρχίες ελέγχθηκαν εννέα εργοδότες και συνολικά 87 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 26 είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι 46 πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 15 πολίτες της Δημοκρατίας.
 
Επτά από τους υπηκόους τρίτων χωρών διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν παράνομα σε υποστατικά και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, ενώ οι πέντε εργοδότες τους καταγγέλθηκαν για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.
 
Επίσης δύο υπήκοοι τρίτων χωρών διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία και αφού συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας, τέθηκαν υπό κράτηση.
 
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, ενημερώθηκε λειτουργός του Τμήματος Αδήλωτης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία προχώρησε στην έκδοση έξι διοικητικών προστίμων για αδήλωτη εργασία, για το συνολικό χρηματικό ποσό των 28,500 ευρώ.  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας