Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αναβλήθηκε η δίκη για τα ΧΥΤΑ-Στις 5 Νοεμβρίου η τελική αγόρευση της Κατηγορούσας Αρχής

  16/10/2019 10:34
Αναβλήθηκε η δίκη για τα ΧΥΤΑ-Στις 5 Νοεμβρίου η τελική αγόρευση της Κατηγορούσας Αρχής

Αναβλήθηκε η δίκη για τα ΧΥΤΑ-Στις 5 Νοεμβρίου η τελική αγόρευση της Κατηγορούσας Αρχής

  16/10/2019 10:34
Αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου -  ΧΥΤΥ Κόσιης που εκδικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Στη σημερινή δικάσιμο, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος, ζήτησε παράταση χρόνου για την ετοιμασία της τελικής αγόρευσης του. Ως εκ τούτου το Δικαστήριο όρισε την 5η Νοεμβρίου ως την ημερομηνία που ο κ. Κέκκος θα αγορεύσει.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ήδη έγιναν. 

Σημειώνεται πως οι  κατηγορίες αφορούν αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους, πρόσωπα που κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου και Οικονομικός Σύμβουλος του ΧΥΤΑ Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, δημόσιοι λειτουργοί στο Υπουργείο Εσωτερικών Μιχάλης Πάντης, Αντώνιος Κουρουζίδης και Γεώργιος Κουλλαπής, ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, η υπεύθυνη εταιρεία Helector Cyprus Ltd καθ` όν χρόνο βρισκόταν σε εξέλιξη η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των οικιακών αποβλήτων της περιοχής της μείζονος Πάφου (ΧΥΤΑ Πάφου) και η κατασκευή υποδομής του συστήματος αποχέτευσης Λάρνακας (ΧΥΤΥ Κόσιης), (Helector Cyprus Ltd) και τέλος ο ιατρός Νικόλας Κουλλαπής και η εταιρεία του N. E. MIDORIACO LTD.
 
Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 83 κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της αθέμιτης απόκτησης περιουσίας, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, της κατάχρησης εξουσίας, της δωροληψίας και επίδειξης εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου και της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Στην υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί μετά από παραδοχή οι Σάββας Βέργας σε διετή φυλάκιση, Δημήτρης Γιαννακόπουλος 18 μήνες με αναστολή, Χριστάκης Πέτρου 10 μήνες με αναστολή, Ιμάντ Μπακλέ σε 10 μήνες με αναστολή και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης σε δεκαπεντάμηνη φυλάκιση.
 
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε όπως και ο διευθυντής της Θεοφάνης Λώλος, απαλλάχθηκαν από τις δύο κατηγορίες και αθωώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Λώλος και η Enviroplan αντιμετώπιζαν από κοινού την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της απάτης, ενώ η εταιρεία αντιμετώπιζε και την κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Τις δύο αυτές κατηγορίες αντιμετώπιζε και η Helector Cyprus Ltd,  κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, η οποία επίσης αθωώθηκε και απαλλάχθηκε των κατηγοριών αυτών, ωστόσο κλήθηκε σε απολογία για άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τις οποίες αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας