Black out σε όλη την ορεινή Λεμεσoύ-Χωρίς ρεύμα και περιοχές στη Λευκωσία

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, δεκάδων περιοχών σε Λευκωσία και Λεμεσό, προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Κύπρο.

Λόγω πτώσης κεραυνού, προκλήθηκε πολύ σοβαρή βλάβη σε δίκτυο μέσης τάσης στη Μονή λόγω αποκοπής καλωδίων, ενώ  βλάβη, υπάρχει και στο Κελλάκι.

«Στη Λεμεσό, από τις σοβαρές βλάβες επηρεάστηκαν δεκάδες μικρές κοινότητες που έμειναν χωρίς ρέυμα. Συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται επί τόπου για να επιδιορθώσουν τις βλάβες», ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Συγκεκριμένα, επηρεάστηκαν μεταξύ άλλων  η Ακαπνού, το Κελλάκι, το Κλονάρι, η Βίκλα, το Ακρωτήρι, ο Άγιος Τύχωνας, ο Αρακαπάς και η Γερμασόγεια.

Λόγω των σφοδρών ανέμων, προκλήθηκαν βλάβες και σε δίκτυο χαμηλής τάσης στη Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, «επηρεάστηκαν  περιοχές στο Πέρα Χωριό, το Δάλι, το Γέρι, τον Στρόβολο, την Έγκωμη,τα Λατσιά, τον Άγιος Επιφάνειο και  τον Άγιος Ιωάννη Μαλούντας».

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία της ΑΗΚ, για να απομακρύνουν δέντρα και να επιδιορθώσουν την βλάβη.

Τέσσερις πυρκαγιές σε Λεμεσό και Λευκωσία

Την ίδια ώρα, από κεραυνούς και λόγω των ανέμων που έπεσαν σε περιοχές στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, προκλήθηκαν πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα,  δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από σπινθήρισμα καλωδίων σε Στρόβολο και Λατσιά. Οι πυρκαγιές κατέκαυσαν άγρια βλάστηση και κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Δύο φωτιές εξάλλου, ξέσπασαν στο δάσος Λεμεσού από πτώσεις κεραυνών. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:10 στην τοποθεσία «Ληστόβουνος», πλησίον της Κοινότητας Παρεκκλησιάς και η δεύτερη η ώρα 13:35 στην τοποθεσία «Βουνωμένη», μεταξύ των Κοινοτήτων Ακρούντας και Διερώνας.  Και οι δύο έχουν τεθεί και υπό  έλεγχο, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών. 

Βίντεο και φωτογραφία από το Kitas Weather

LIVE η μεταβολή του καιρού

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το απόγευµα θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευµατινές ώρες, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα δυτικά, βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευµατινές ώρες, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση για να κυµανθεί µέχρι το Σάββατο κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»