Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι οδηγίες, οι πιέσεις και ο… εξαφανισμένος για τρεις μήνες άστεγος

  14/10/2019 17:11
Οι οδηγίες, οι πιέσεις και ο… εξαφανισμένος για τρεις μήνες άστεγος

Οι οδηγίες, οι πιέσεις και ο… εξαφανισμένος για τρεις μήνες άστεγος

  14/10/2019 17:11

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το μεσημέρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τριών υπόπτων, για την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για απόσπαση χρηματικού ποσού 35 χιλιάδων ευρώ από το κράτος, απορρίπτοντας το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώην μέλος του ΕνΕργώ «καίει» τον Γεωργίου-Νέες αποκαλύψεις
 
Πρόκειται για τον 46χρονο πρόεδρο (μη εγγεγραμμένου) κινήματος για αστέγους, τον 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και τον  66χρονο υπάλληλο του, υπεύθυνο της υποδοχής, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στα υπό διερεύνηση αδικήματα.
 
Συγκεκριμένα, εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτης, τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019.
 
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως αναφέρθηκε, καταγράφονται τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις αστέγων που φέρεται να είχαν αποχωρήσει από το εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ το κράτος συνέχισε να καταβάλλει το κόστος διαμονής και σίτισης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιάσκο ο «άστεγος» του κλουβιού-Συνελήφθη ο Γεωργίου, η εμπλοκή των άλλων
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, σε μια περίπτωση, λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας έψαχνε για τρεις μήνες συγκεκριμένο άστεγο, που παρουσιαζόταν ότι διαμένει στο ξενοδοχείο, ενώ όταν ενημερώθηκε σχετικά, με γραπτή δήλωσή του προς το Γραφείο Ευημερίας, διαβεβαιώνει πως δεν διέμενε για τόσο χρονικό διάστημα σε αυτό.
 
Οι υποψίες των λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας ενισχύθηκαν από την άρνηση και την αντίδραση των υπευθύνων του ξενοδοχείου, όταν ζητούσαν να δουν τους άστεγους στα δωμάτια τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 28 Αυγούστου.
 
Αναφέρθηκε ακόμη πως, άστεγοι που πλέον δεν διέμεναν στο ξενοδοχείο, φέρεται να λάμβαναν οδηγίες από τους υπόπτους, ώστε να παρουσιάζονται καθημερινά για να επιβεβαιώνουν ενυπόγραφως τη διαμονή τους.
 
Έγινε ακόμη λόγος για πιέσεις προς άστεγους, ώστε να επιλέξουν διαμονή και σίτιση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αντί να επιλέξουν να διαμείνουν σε φτηνότερο ξενοδοχείο και να λαμβάνουν το γεύμα τους από τη Μητρόπολη Λεμεσού.
 
Ούτε γνήσιες και ειλικρινείς αλλά ούτε εύλογες, χαρακτήρισε τις υπόνοιες της Αστυνομίας η υπεράσπιση, κάνοντας λόγο για "αλλότρια κίνητρα" και για προσπάθεια να πληγεί το κίνημα που προσφέρει βοήθεια στους άστεγους.
 
Οι δικηγόροι των τριών υπόπτων υποστήριξαν πως δεν υπάρχει μαρτυρία ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα, αμφισβήτησαν τη δυνατότητα απόσπασης των 35 χιλιάδων ευρώ, αλλά και το κατά πόσο θα μπορούσαν οι ύποπτοι να επηρεάσουν μάρτυρες αν αφεθούν ελεύθεροι.
 
Το δικαστήριο έκρινε πως δικαιολογούνται οι προϋποθέσεις για κράτηση των υπόπτων, ωστόσο θεώρησε ως ικανοποιητική την περίοδο προσωποκράτησης τους για τέσσερις μέρες, αντί οκτώ ημερών, που αιτήθηκε η Αστυνομία.
 
Όσον αφορά την υπόθεση με τον 75χρονο άστεγο που φέρεται να δήλωσε ψευδώς ότι διέμενε σε κλουβί, ενώ διαπιστώθηκε πως διέμενε σε βοηθητική κατοικία, αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Ο δήθεν άστεγος στο κλουβί, ο «Γολγοθάς» και οι ερωτήσεις για… ξεκαθάρισμα
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας