Ενώπιον Κακουργιοδικείου 39χρονος που πιάστηκε με ναρκωτικά τον περασμένο Μάιο

Eνώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου προσήχθη σήμερα αλλοδαπός για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΚΑ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, ο κατηγορούμενος ηλικίας 39 ετών ανεκόπη για έλεγχο στις 14.5.2019 στην Λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια . Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει τα σχετικά έντυπα του οχήματος για έλεγχο, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν τα είχε μαζί του και αφού είπε το όνομα του πρόσθεσε πως διαμένει στην Πέγεια.

Από την όλη συμπεριφορά και στάση του ηγέρθηκαν υποψίες.Κατά την διάρκεια της έρευνας , η Αστυνομία,  βρήκε πάνω στο πισινό κάθισμα του οχήματος, μια πετσέτα μπλε χρώματος με ρίγες, η οποία ήταν διπλωμένη και εντός αυτής υπήρχε ποσότητα μαύρης συμπαγούς ουσίας τυλιγμένη σε νάιλον διαφανές σελοφάν.

Ο αστυνομικός αφού έσκισε λίγο στην άκρη το νάιλον, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ρητίνη κάνναβης και αμέσως το υπέδειξε  στον κατηγορούμενο και τον πληροφόρησε ότι η μαύρη συμπαγής ουσία είναι ρητίνη κάνναβης , της οποίας η κατοχή και χρήση απαγορεύεται. Προφορικά ανακρινόμενος ο κατηγορούμενος από την ΥΚΑΝ ως προς τα ευρεθέντα ναρκωτικά, ανέφερε πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για αυτά. 

Εξάλλου σε έρευνα στην οικία του που ακολούθησε στην παρουσία και του ιδίου, εντοπίστηκε πάνω στο πάγκο της κουζίνας,νάιλον διαφανές σακούλι εντός του οποίου υπάρχει ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβη.

Ακολούθως κατά την έρευνα της οικίας, εντοπίστηκε πάνω στο κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο του κατηγορούμενου ρολό νάιλον διαφανές σελοφάν το οποίο φαίνεται να ήταν το ίδιο με το οποίο τύλιξε τα ανευρεθέντα που εντόπισε η Αστυνομία στο όχημα. 

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διαμένει με Βρετανίδα σε οικία που ανήκει στον πατέρα της , ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αγγλία.

Το χρηματικό ποσό των 6.000 Αγγλικών λιρών που εντοπίστηκε στο σπίτι που διαμένουν,  σύμφωνα με την κατάθεση της Βρετανίδας , ανήκουν στην  ίδια και στον πατέρα της και τα έκρυψε ο πατέρας της για να τα χρησιμοποιήσει η ίδια για τα διάφορα  έξοδα της όταν δεν έχει λεφτά και ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε γνώση για την ύπαρξη των λεφτών αυτών.

Επίσης όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχουν προηγούμενες καταδίκες.Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζήτησε κάποιο χρόνο για μελέτη της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 14.5.219 και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση.

Στην σημερινή δικάσιμο ανέφερε πως  κάνει χρήση ναρκωτικών και αυτά που εντοπίστηκαν στην κατοχή του είναι για δική του χρήση.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 22.10.2019 και διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες