Ζητά αναθεώρηση για τις δημοσιεύσεις δικαστικών αποφάσεων η Λοϊζίδου

Να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύονται οι αποφάσεις Δικαστηρίου εντός της ιστοσελίδας Cylaw καλεί τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου

Το Γραφείο της Επιτρόπου, εξέδωσε σχετική απόφαση μετά από παράπονο που υποβλήθηκε εναντίον του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αναφορικά με τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα Cylaw συγκεκριμένης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτρόπου, παραπονούμενος ήταν ο εναγόμενος σε συγκεκριμένη Πολιτική Υπόθεση ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο οποίος παραπονέθηκε ότι με τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα Cylaw της συγκεκριμένης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου, αποκαλύπτονταν προσωπικά του δεδομένα, τα οποία δημιούργησαν πρόβλημα τόσον στον ίδιο όσο και στην οικογένεια του.

Ο παραπονούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός δημοσίευσης της απόφασης, όταν άτομα του στενού οικογενειακού αλλά και φιλικού του περιβάλλοντος, ρωτούσαν για θέματα που αναφέρονταν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η Επίτροπος αποφάσισε ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, ο οποίος καθορίζει τους σκοπούς και τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, είχε ευθύνη με βάση το Άρθρο 89 παρ. 1 του ΓΚΠΔ 2016/679 να εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που απαιτεί ο Κανονισμός για διασφάλιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του υποκειμένου των δεδομένων, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση ψευδωνύμων, εφόσον οι σκοποί τους (προς το δημόσιο συμφέρον) εκπληρώνονται και δεν επιτρέπεται πλέον η ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων.

Η Επίτροπος καλεί στην απόφαση της τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύονται οι αποφάσεις Δικαστηρίου εντός της ιστοσελίδας Cylaw και να ενημερώσει το Γραφείο της για την εν λόγω συμμόρφωση.

Εναντίον της πιο πάνω σύστασης για αναθεώρηση της Επιτρόπου ασκήθηκε προσφυγή από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: 63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν