Πλούσιο πρόγραμμα στην εκδήλωση της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια με θέμα «Η αξία της ζωής πάνω απ’ όλα», θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2019, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, 10 – 17 Οκτωβρίου.
 
Η εκδήλωση αρχίζει στις 2.30 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Θα περιλαμβάνει πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσική, χορό και θεατρικό, ζωγραφική με θέμα την οδική ασφάλεια, αθλοπαιδιές, ζωγραφική προσώπου – face painting - και πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.
 
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν ειδικά αυτοκινητάκια με πετάλια της Τροχαίας και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθαίνοντας τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και ορθής οδικής συμπεριφοράς στο σύγχρονο και ασφαλές οδικό περιβάλλον του πάρκου.
 
Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2019 Rebel Dancers, το μουσικό εργαστήρι Γιώργου Θεοφάνους, οι σχολές χορού Olariu Dance Academy και E-Μotion Dance Studio και οι Σκηνοβάτες – Π.Ο.Ε.Δ. με Θεατρικό για την Οδική Ασφάλεια θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, ενώ επίσης για τα παιδιά θα γίνεται Face Painting – Ζωγραφική Προσώπου, από τους C.D.A. College και Ronald McDonald.
 
Εκπροσώποι της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Star Club, της Λέσχης Αυτοκινήτων Τime Attack Club και της Λέσχης Αυτοκινήτων Power Drift Club Cyprus θα βρίσκονται στο χώρο με αυτοκίνητα αγώνων ταχύτητας και πλαγιολίσθησης, ενώ οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Καλαθόσφαιρας και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα πλαισιώνουν την εκδήλωση με αθλοπαιδιές.
 
Στις δραστηριότητες της διοργάνωσης περιλαμβάνονται διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, παρουσίαση του εξοπλισμού και προσομοιωτών οδικής ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας, καθώς και πρακτική εφαρμογή με τον εξομοιωτή ζώνης ασφάλειας.
 
Εντυπωσιακές επιδείξεις θα γίνουν και με αστυνομικούς σκύλους με την καθοδήγηση των Αστυνομικών εκπαιδευτών τους.
 
Η όλη εκδήλωση θα διεξάγεται σε ζωντανή σύνδεση με ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ Πρώτο Πρόγραμμα.
 
Η εκδήλωση «Η αξία της ζωής πάνω απ’ όλα» τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Λ. Σαββίδη. Συνδιοργανωτές της είναι η Αστυνομία Κύπρου και η CNP Ασφαλιστική.
 
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί στις 2.00 η ώρα το μεσημέρι, πεζοπορία από εθελοντές, με αφετηρία το Πάρκο Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος» στο Στρόβολο, από όπου οι πεζοπόροι θα ακολουθήσουν διαδρομή μέχρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Η πεζοπορία είναι αφιερωμένη στους θανόντες από οδικές συγκρούσεις και σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει το ευρύτερο κοινό.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι