Όσα ομολόγησε η... νύφη μετά τη χαλάστρα του γάμου από την Αστυνομία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον τεσσάρων αλλοδαπών, τριών ανδρών ηλικίας 41,26 και 22 ετών από την Ινδία και μίας γυναίκας ηλικίας 23 ετών από τη Ρουμανία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, απόπειρα και απόπειρα τέλεσης  εικονικού γάμου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου 2019.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες λίγο πριν το μεσημέρι, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης βρίσκονταν στο Δημαρχείο Αραδίππου, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα. Από έλεγχο που διενεργήθηκε στα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων διαπιστώθηκε ότι όλοι βρίσκονται νόμιμα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Τα μέλη της ΥΑΜ ανέκριναν προφορικά την γυναίκα η οποία ανέφερε ότι έφτασε στην Κύπρο με στόχο να παντρευτεί τον 41χρονο, που είδε χθες για πρώτη φορά, έναντι του χρηματικού ποσού των 900 ευρώ και εισιτήριο επιστροφής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαράζ συλλήψεων για εικονικό γάμο στη Λάρνακα-Τους πρόλαβαν στο Δημαρχείο
 
Πρόσθεσε ότι ο 22χρονος ανέλαβε να διευθετήσει όλα τα έγγραφα και τις μετακινήσεις τους, όταν θα τελούσαν τον εικονικό γάμο στο Δημαρχείο Αραδίππου
 
Ανακρινόμενος προφορικά στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας ο 22χρονος ανέφερε ότι ο 26χρονος του ζήτησε να πάει μαζί του για να τελέσουν γάμο και ότι προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.
 
Ο 41χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας, και ανέφερε ότι φέτος τον Ιούλιο γνώρισε τον 26χρονο στο Κίτι στην επαρχία Λάρνακας και του ζήτησε να τον βοηθήσει να νομιμοποιήσει την παραμονή του στην Κύπρο και ότι αυτός του πρότεινε να τον βοηθήσει για να τελέσει εικονικό γάμο με Ευρωπαία υπήκοο.
 
Ο 26χρονος είπε στον 41χρονο ότι έπρεπε να πληρώσει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ανέφερε ακόμα ότι πριν μια βδομάδα συναντήθηκαν εκ νέου στο Κίτι όπου ο 41χρονος πλήρωσε στον 26χρονο ποσό 2μιση χιλιάδων ευρώ για να του διευθετήσει εικονικό γάμο με Ευρωπαία υπήκοο και το υπόλοιπο ποσό θα του το πλήρωνε μετά την τέλεση του γάμου του. Είπε επίσης ότι ο 26χρονος θα τον βοηθούσε με τη συμβολή άλλου ομοεθνή του που μένει στη Λευκωσία.
 
Χθες Τρίτη τα 4 άτομα συναντήθηκαν στη Λάρνακα και μετέβησαν στο Δημαρχείο Αραδίππου με σκοπό να τελέσουν τον εικονικό γάμο.
 
Η κοπέλα σε θεληματική της κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή και μεταξύ άλλων  είπε ότι της προσφέρθηκε από δύο ομοεθνείς της στην Ρουμανία ευκαιρία να κερδίσει χρήματα στρατολογώντας την σε τέλεση εικονικού γάμου έναντι αμοιβής.
 
Σημείωσε πως πληρώθηκε για το ποσό των 900 ευρώ και τα αεροπορικά της εισιτήρια για να έρθει στη Κύπρο και να διαμείνει για να τελέσει εικονικό γάμο με υπήκοο τρίτης χώρας. Η 23χρονη κατονόμασε τον 26χρονο ως το άτομο που την παρέλαβε, την πλήρωσε και της πρόσφερε φιλοξενία κατά την διάρκεια παραμονής της στην Κύπρο.
 
Ανακρινόμενος προφορικά ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε προς όφελος ομοεθνή του που μένει στην Λευκωσία και πρόσθεσε πως γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα.
 
Στην κατοχή του 26χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.820 ευρώ.
 
Χθες αργά το βράδυ τα τέσσερα άτομα συνελήφθη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης.  
 
Σήμερα οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί