Η εκδοχή Χατζηξενοφώντος για το διπλό φονικό-Επικαλέστηκε φόβο και σύγχυση

Χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ούτε για το σχεδιασμό του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Στρόβολο, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου, αλλά ούτε ότι ο Τζιωνής θα διέπραττε το φόνο, παρουσιάστηκε κατά την κατάθεση του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο μοναδικός πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Μάριος Χατζηξενοφώντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: «Άρπαξε το μωρό που φορούσε πιτζάμες και το τράβηξε-Ήταν γεμάτος αίματα»

Κατά την εξέταση του από τον δικηγόρο του Μάριο Γεωργίου, ο Χατζηξενοφώντος έριξε εξ’ ολοκλήρου το φταίξιμο για το στυγερό έγκλημα στον καταδικασθεί Λοΐζο Τζιωνή (σ.σ. καταδικάστηκε σε δύο διαδοχικά ισόβια) και υποστήριξε ότι ακολούθησε τον Τζιωνή υπό την απειλή μαχαιριού, χωρίς να γνωρίζει ότι θα μετέβαιναν στο σπίτι των θυμάτων, αλλά σε σπίτι φίλου του Τζιωνή.
 
Αναφέρθηκε επίσης με τρεμάμενη φωνή, στα συναισθήματα του μόλις αντίκρισε τον δεκαπεντάχρονο υιό του ζεύγους Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου.
 
«Μου πρόταξε το μαχαίρι για να πάω μαζί του»
 
Ο Χατζηξενοφώντος κλήθηκε από το δικηγόρο του να περιγράψει λεπτό προς λεπτό πως έφθασαν από το σπίτι του παππού του Τζιωνή στην οικία των θυμάτων, αλλά και πως ο καταδικασθέντας, είχε πετύχει είσοδο στο σπίτι των θυμάτων.
 
«Ο Τζιωνής ήθελε να πάμε σε ένα φίλο που του χρωστούσε λεφτά για να μας τα δώσει αυτά που μου χρωστούσε. Του είπα δεν έρχομαι. Τότε θύμωσε πάρα πολύ και έστρεψε τη μύτη του μαχαιριού σε μένα και του επανέλαβα ότι δεν πάω μαζί του. Μετά ήρθε κοντά μου και μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Και μου είπε θα έρθεις μαζί μου, θες δεν θες. Μετά έβαλε ένα μαύρο πουκάμισο, καλτσάκια, πήρε μια μάτσα ρούχα, με άρπαξε και εμένα και βγήκαμε από το σπίτι», ανέφερε ο Χατζηξενοφώντος.
 
Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη διαδρομή, ο Τζιωνής οδηγούσε με το ένα χέρι, αφού στο άλλο κρατούσε το μαχαίρι, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν αντάλλαξαν κουβέντα, εκτός από τις στιγμές που ο Τζιωνής του ζητούσε να του ανάβει τσιγάρο.
 
Τελικά έφθασαν στο πάρκινγκ μιας  πολυκατοικίας που βρισκόταν πλησίον της οικίας των θυμάτων και εκεί άνοιξε ο Τζιωνής άνοιξε το πορτμπαγκαζ, σύμφωνα πάντα με τον Χατζηξενοφώντος και του έδωσε ένα καπέλο,ένα μαύρο μπουφάν και ένα μαντήλι του bob Marley.
 
Αφού ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και κατόπτευσαν το χώρο και όπως είπε, είδε τον Τζιωνή να πηγαινοέρχεται και να παραμιλά.
 
Μετά, «ανεβήκαμε σε μια άλλη πολυκατοικία που είχε ένα ντεπόζιτο. Ο Τζιωνής πήδηξε. Εγώ ήθελα να φύγω αλλά δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Πετάχτηκα και εγώ από τον τοίχο και τον ακολούθησα. Μετά τον είδα να πηδά το κάγκελο του σπιτιού και εγώ έμεινα στάσιμος. Έκανα δύο γύρους του σπιτιού, ενώ αναβόσβηνε ένας αισθητήρας γκαράζ. Μετά ανέβηκε σε ένα τοίχο, μετά στην κληματαριά και μετά στο μπαλκόνι. Προσπάθησε να ανοίξει τις μπαλκονόπορτες αλλά δεν άνοιγαν. Μετά πάτησε στο κάγκελο και μπήκε από το μικρό παράθυρο. Ενώ εκείνη την ώρα τράβηξε το σπαθί. Μετά από πέντε λεπτά άνοιξε την πόρτα της κουζίνας και μου έλεγε έλα». 
 
«Πάγωσα…»
 
Ανοίγοντας την πόρτα, ο Μάριος περιέγραψε πως είδε τον 15χρονο Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου να φορά πιτζάμες και τον Τζιωνή, να κρατά ένα μαχαίρι.
 
«Όταν χτύπησε το φως στο μαχαίρι είδα τα αίματα. Τότε πάγωσα. Ήμουν σοκαρισμένος. Δεν ήξερα που ήμουν. Ήμουν συγχυσμένος και φοβήθηκα τις συνέπειες».
 
Μετά όπως περιέγραψε, αφότου ο Τζιωνής κλείδωσε τον Κωνσταντίνο στο υπόγειο, του ζήτησε να τον ακολουθήσει στον δεύτερο όροφο του σπιτιού.  Ενώ ανέβαινε τις σκάλες, ο Χατζηξενοφώντος είπε πως όταν είδε στο ένα υπνοδωμάτιο δύο πόδια στο έδαφος, ήταν το τελειωτικό χτύπημα γι’αυτόν.
 
«Μετά ακούστηκε ένας ήχος στα καμπανάκι. Είδα τον Τζιωνή να τρέχει και τον ακολούθησα. Βγήκε στην αυλή και πήδηξε από τον τοίχο προς την πολυκατοικία», υποστήριξε, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο πήρε κάτι από το σπίτι, ο κατηγορούμενος απάντησε «όχι» και συνέχισε λέγοντας πως, ούτε ο Τζιωνής πήρε κάτι.
 
Μπήκαν όπως είπε στο αυτοκίνητο, και στη διαδρομή άκουσε τον Τζιωνή να μονολογεί ότι, «η γυναίκα του έλεγε φτάνει και εκείνος δεν σταματούσε».
 
Τελικά έφτασαν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή και ο Χατζηξενοφώντος απ’ εκεί μετέβη σε πάρκο κοντά στο Μακάρειο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Λευτέρη, τον Τζιωνή και τη Σάρα, οι οποίοι δεν του απάντησαν. Στη συνέχεια ο Χατζηξενοφώντος έστειλε μήνυμα σε κάποιο από τους τρεις λέγοντας, «εν ηξέρω τίποτε, εν ξέρεις τιποτε», και πήρε την απάντηση, «εξαφανίστου όπως εν να εξαφανιστούμε και εμείς».
 
Ερωτηθείς για το λόγο που προέβη σε αυτή την κίνηση, αλλά και γιατί δεν ενημέρωσε την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «ήμουν πανικοβλημένος, δεν ήξερα τι να κάνω και λόγω ηλικίας. Έκανα σκέψεις όταν τον είδα να μπαίνει από το παράθυρο. Ότι μπορεί να έμπαινε και στο δικό μου σπίτι έτσι. Πιστεύω όποιος και αν ήταν, δεν θα πήγαινε στην Αστυνομία.». 
 
Η γνωριμία με τον Τζιωνή και οι συναντήσεις για… χόρτο 
 
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ακόμα και τη γνωριμία του με τον Λοΐζο Τζιωνή, λέγοντας πως μια μέρα τον είδε σε μια μηχανή κοντά στο σπίτι του και εκείνος τον είχε ρωτήσει, αν είναι ξάδελφος κάποιου Γιώργου. Ο Χατζηξενοφώντος απάντησε ναι. Μετά από εκείνη τη συνάντηση, ο Τζιωνής συναντήθηκε μαζί του άλλες πέντε φορές και σε κάθε μια από αυτές ο κατηγορούμενος πώλησε στον Λοΐζο χόρτο για 20 ευρώ κάθε φορά.
 
Η τελευταία φορά που βρέθηκαν, ήταν το βράδυ πριν τον φόνο, όπου ο Τζιωνής πήγε στο σπίτι του, γύρω στις 18:30. Αφού του πώλησε χόρτο, στη συνέχεια τον κάλεσε στο σπίτι όπου διέμενε για να τον κεράσει και να τον πληρώσει.
 
Όπως υποστήριξε ο Χατζηξενοφώντος, μετέβη στο σπίτι όπου εκεί βρισκόταν η Σάρα και ο Τζιωνής και ανέμεναν απλά τον Λευτέρη.
 
Αφού ο Λευτέρης δεν έφτασε στο σπίτι, ο Τζιωνής είπε στον Χατζηξενοφώντος να πάνε ένα περίπατο. Πήγαν περίπατο σε ένα περίπτερο, όπου ο Τζιωνής ζήτησε άλλα 20 ευρώ από τον Χατζηξενοφώντος και με τα οποία αγόρασε τσιγάρα και shark.
 
Ακολούθως, τον μετέφερε σε χώρο στάθμευσης εκκλησίας στα Λατσιά, όπου του ζήτησε άλλα πενήντα ευρώ και με εκείνα αγόρασε κοκαΐνη.
 
Ακολούθως μετέβησαν στο σπίτι, όπου όπως υποστήριξε ο Χατζηξενοφώντος η Σάρα και ο Τζιωνής έκαναν χρήση, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει, όπως λέει, αφού δεν ήταν χρήστης σκληρών ναρκωτικών.
 
Μετά τη χρήση, η συμπεριφορά του Τζιωνή άλλαξε από τη γη μέχρι τον ουρανό, σύμφωνα με τον Χατζηξενοφώντος.
 
«Μετά τη χρήση κοκαΐνης ήταν ανήσυχος, επιθετικός. Πήγαινε πάνω κάτω, έβγαλε ένα μαχαίρι που ανέμιζε. Μου είπε επίσης ότι του το είχε δώσει κάποιος δάσκαλος του. Η επίδραση που είχε η κόκα πάνω του ήταν τρομοκρατική».
 
Ακολούθως, έφτασε στο σημείο ο Λευτέρης, ο οποίος είχε έντονη συζήτηση με τον Τζιωνή για τα παιδικά του χρόνια και πως ο Τζιωνής ήταν ο φύλακας άγγελος του.
 
Όταν σε κάποια στιγμή ο Τζιωνής είχε μεταβεί στην τουαλέτα, ο Λευτέρης ρώτησε τον Χατζηξενοφώντος κατά πόσο, του χρωστά κι εκείνου λεφτά ο Τζιωνής με τον κατηγορούμενο να απαντά καταφατικά.
 
Σε άλλο σημείο, ο Χατζηξενοφώντος ερωτήθηκε κατά πόσο έχει διαπράξει φόνο, συνωμοσία, ληστεία και απαγωγή από τον δικηγόρο του, απαντώντας σε όλα όχι.
 
Ο δικηγόρος του Χατζηξενοφώντος, ολοκλήρωσε την εξέταση του πελάτη του, με το Δικαστήριο να ορίζει την αυριανή δικάσιμο στις 10 το πρωί για αντεξέταση από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.
 
 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές