Υπερασπίζεται το ήθος του Κύπριου για το ρατσιστικό επεισόδιο το ρωσικό κόμμα

Ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται το ήθος του Κύπριου σε σχέση με το ρατσιστικό επεισόδιο σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα εξέδωσε το πολιτικό ρωσικό κόμμα «Εγώ ο Πολίτης».
 
Αφού καταδικάζει την όποια μορφή βίας, λεκτικής και μη, το κόμμα σημειώνει ότι «σε σχέση με το πρόσφατο επεισόδιο και την επίθεση στην κυρία Σβετλάνα  Ζάιτσεβα, κρατάμε την άμεση αντίδραση του κυπριακού λαού ο οποίος, ενώ υπόμεινε τόσα δεινά για τόσα χρόνια, προσφυγοποιήθηκε και λεηλατήθηκε οικονομικά, διατηρεί ένα πνεύμα ακμαίο χωρίς να τσιγκουνεύεται αισθήματα ανθρωπιάς και συμπαράστασης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να αμαυρώνεται η εικόνα αυτού του λαού διεθνώς για μια άμυαλη πράξη κάποιων, οι οποίοι σίγουρα δεν εκπροσωπούν το ήθος του Κύπριου».
 
Και συνεχίζει:
 
«Από Ιδρύσεώς του, το Ε.Ο.Π. διακήρυξε ξεκάθαρα την πολυπολιτιστική του κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και/ή οποιασδήποτε μορφής διάκρισης σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Ως μια παράταξη εξολοκλήρου αφοσιωμένη στις πολιτιστικές αξίες, θεωρούμε την αποδοχή του συνανθρώπου μας ως ένδειξη πολιτισμού. Δεν διαπραγματευόμαστε τέτοιο οχετό λεξιλογίου ειδικά μπροστά σε παιδιά, ούτε αυτόν τον τρόπο έκφρασης και διάκρισης, ούτε την υποβάθμιση της αξίας οποιουδήποτε εργαζόμενου.
 
Το Ε.Ο.Π. εκφράζει την ικανοποίησή του για τον κόσμο της Κύπρου κι εύχεται οι διωκτικές αρχές να χειριστούν την υπόθεση αυτή εξαντλώντας την αυστηρότητά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα σοβαρό αποτρεπτικό προηγούμενο για τέτοιες θλιβερές συμπεριφορές».
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ