Πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ η λεία 31χρονου από διαρρήξεις και κλοπές στην Πάφο

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου  Πάφου προσήχθη σήμερα 31χρονος για υποθέσεις κλοπών και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στη σημερινή δικάσιμο στην έκθεση γεγονότων από τον εκπρόσωπο της ΚΑ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος την 27η Δεκεμβρίου του 2017 στην Πάφο, παράνομα  και με σκοπό να καταστρέψει ή να προξενήσει ζημιά σε περιουσία, τοποθέτησε εκρηκτική ύλη στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός προσώπου από την Πάφο, δηλαδή τοποθέτησε αυτοσχέδιο μεταλλικό εκρηκτικό αντικείμενο που περιείχε εκρηκτική  ύλη , στο πιο πάνω αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης της κατοικίας του παραπονούμενου στην Πάφο.
 
Επίσης ο κατηγορούμενος μεταξύ των ημερομηνιών 24/25-4- 2018 μαζί με άλλο πρόσωπο από την Ρωσία και τώρα στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν κακούργημα .Συγκεκριμένα, ο 31χρονος μαζί με το 2ο πρόσωπο διέρρηξαν και εισήλθαν σε γραφείο ενοικιάσεως που βρίσκεται στην Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων ακολούθως απέσπασαν κλειδιά μοτοσικλετών και οχημάτων όλα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ περιουσία του ιδιοκτήτη του γραφείου ενοικιάσεως από την Χλώρακα.
 
Σε άλλο αδίκημα ο κατηγορούμενος έκλεψε από κατοικία στην Πάφο διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 3.230 ευρώ , το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ , ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβολόλο αξίας 50 ευρώ καθώς και το κλειδί της μίζας αυτοκινήτου .
 
Επιπρόσθετα ο κατηγορούμενος απέσπασε από την αυλή της κατοικίας  παραπονούμενης αυτοκίνητο χρώματος αργυρού αξίας 5.000 ευρώ , ενώ σε άλλη περίπτωση αφαίρεσε και έκλεψε τις πινακίδες εγγραφής από όχημα αξίας 20 ευρώ.
 
Επίσης ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να είχε στην κατοχή του μια τσάντα ώμου χρώματος καφέ η οποία περιείχε 8 εργαλεία ένα φανάρι με σκοπό όπως διαφάνηκε να διαπράξει κακούργημα .
 
Σε άλλη περίπτωση ο κατηγορούμενος στα Μανδριά της Επαρχίας Πάφου έκλεψε από χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων ένα όχημα αξίας 2.000 ευρώ ιδιοκτησίας ενός προσώπου από την Νότιο Αφρική και από το διαμέρισμα του , ένα πληκτρολόγιο μάρκας Apple αξίας 100 ευρώ , ένα magic track pad wireless μάρκας apple αξίας 160 ευρώ, ένα κιβώτιο με 54 εργαλεία αξίας 45 ευρώ, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια αξίας 240 ευρώ, μια επαναφορτιζόμενη λάμπα αξίας 40 ευρώ καθώς και ένα κάλαθο γραφείο 10 ευρώ.
 
Σε άλλη περίπτωση ο 31χρονος μαζί με άγνωστο πρόσωπο διέρρηξαν και εισήλθαν σε καφεστιατόριο και διέπραξαν μέσα σ’ αυτό κακούργημα.
 
Σε άλλες περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιά σε ανεμοθώρακα οχήματος αλλά και απέσπασε από κατοικία που προηγουμένως διέρρηξε μια τσάντα γυναικεία δερμάτινη ώμου, χρώματος μπεζ αξίας   50 ευρώ, ένα ασημένιο περιδέραιο αξίας 150 ευρώ, και άλλα αντικείμενα.
 
Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ανδρέας Χατζηκύρου ανέφερε πως από όλα τα αδικήματα ο 31χρονος απέσπασε είδη και χρήματα ύψους περίπου 40.000 ευρώ.
 
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για την 9η Οκτωβρίου του 2019 για μετριασμό της ποινής από τον συνήγορο υπεράσπισης του δικηγόρο Σάββα Ζανούππα.
 
Διέταξε επίσης όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»