Έδωσε κατάθεση η Σβετλάνα-Στο ΤΑΕ οι κόρες και στο περίμενε η μητέρα

Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης του βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την πύλη του ΤΑΕ Λάρνακας πέρασε το απόγευμα η γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθησαν σε χώρο στάθμευση στη Λάρνακα, ενώ απόψε αναμένεται να δώσουν κατάθεση και οι δύο Κύπριες που φέρονται να βρίζουν και να μιλούν με εξευτελιστικό τρόπο στο θύμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή της η Ρωσίδα που δέχθηκε τη ρατσιστική επίθεση-Όσα εξηγεί για το περιστατικό
 
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα των δύο ελληνοκυπρίων, που ήταν παρούσα στο επεισόδιο, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση εντός των επόμενων ωρών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κύπριες αναμένεται να προβούν σε καταγγελία εναντίον της Σβετλάνας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με το βίντεο που τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε, ωστόσο επί του παρόντος, δεν διερευνάται οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της γυναίκας από τη Ρωσία.

Νωρίτερα, για κατάθεση κλήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το όχημα των Κυπρίων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχει τεθεί και το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο αποκαλύπτει τα όσα θλιβερά και ντροπιαστικά διαδραματίστηκαν, ενώ κράτησε για τεκμήριο το κινητό της γυναίκας από τη Ρωσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπέλτης η Λοττίδου για το ρατσιστικό βίντεο-«Εκτοξεύτηκε εχθρότητα»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ρωσικού κόμματος στην Κύπρο, «Εγώ ο Πολίτης», Γιώργος Κουντούρης, ζητά συγνώμη από την Σβετλάνα και ανακοινώνει ότι θα προβεί σε επίσημες καταγγελίες.   

Όπως αναφέρει, «Λυπάμαι... Απέτυχε η Παιδεία μας, Απέτυχε ο Πολιτισμός μας. Σας συγχαίρω που είχατε το σθένος να σταθείτε μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία ντροπιάζει την κοινωνία μας και να υπερασπιστείται το σωστό και το δίκαιο.

Από την άλλη απολογούμαι (και νομίζω εκφράζω όλους τους Κύπριους) για αυτή την αισχρή και αναιδέστατη συμπεριφορά την οποία βιώσατε. Αν όλοι σας μιμηθούν, τέτοιοι πολίτες με τέτοια συμπεριφορά θα περιθωριοποιηθούν και δεν θα ντροπιάζουν τη χώρα μας.
 
Απολογούμαι για τη συμπεριφορά τους. Δεν είναι αυτή η Κύπρος.
 
Το Ε.Ο.Π. θα προβεί σε επίσημες καταγγελίες και στην προβολή αυτού του εξευτελισμού που βιώσατε, ώστε κανένας Πολίτης να μην ξαναχρειαστεί να περάσει όσα περάσατε εσείς».
 

H εκδοχή της Κύπριας που εμπλέκεται στο βίντεο της ρατσιστικής επίθεσης

Τη δική της εκδοχή για τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν το επίμαχο βίντεο που τη δείχνει να εξυβρίζει με τα χειρότερα λόγια γυναίκα από τη Ρωσία, δίνει μια εκ των γυναικών που φαίνονται σε έξαλλη κατάσταση στο βίντεο .

Σε σχόλιο που έγραψε κάτω από είδηση με το βίντεο, η Ε/κ οδηγός του οχήματος ισχυρίζεται ότι κάποιοι την κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν τι προηγήθηκε και υποστηρίζει ότι «οχι μόνο σταμάτησα, βρέθηκε από το πουθενά (σ.σ. η γυναίκα από τη Ρωσία) και μου ζήτησε 100 ευρώ για να μην πει ότι είδε».

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της, η οδηγός της είπε να φύγει έτσι κι αλλιώς από το πάρκινγκ, αφού αυτό ήταν ελεγχόμενο με κλειστές μπάρες.

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη του οχήματος στο οποίο προσέκρουσε, υποστηρίζει ότι «τον ειδοποίησα εγώ μέσον της Αστυνομίας, δεν έχει παράπονο και γίναμε και φίλοι. Πείτε μου εσείς που με κρίνετε από που και ως που να θέλει λεφτά και να με εκβιάζει συνέχεια και να βγάζει φωτογραφίες τα μωρά μου».

Καταλήγοντας η κοπέλα λέει ότι, «τόσο πολύ με προκαλούσε με τα λεφτά που βγήκα εκτός εαυτού. Κάτι που απολογούμαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H εκδοχή της Κύπριας που εμπλέκεται στο βίντεο της ρατσιστικής επίθεσης

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό