Καταπέλτης η Λοττίδου για το ρατσιστικό βίντεο-«Εκτοξεύτηκε εχθρότητα»

Με ανακοίνωση-καταπέλτη παρενέβη στο σάλο που δημιουργήθηκε με το βίντεο της ρατσιστικής επίθεσης, με θύμα γυναίκα από τη Ρωσία, η Επίτροπος Διοικήσεων, ενώ στέκεται στο γεγονός ότι αυτόπτης μάρτυρας του θλιβερού και ντροπιαστικού επεισοδίου ήταν ανήλικο παιδί.
 
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, «Κυριακή 6, Οκτωβρίου και πληροφορίες κατακλύζουν το διαδύκτιο αλλά και µέσα µαζικής επικοινωνίας για βίντεο που εµπεριέχει διάφορους λεκτικούς χαρακτηρισµούς οι οποίοι απευθύνονται σε πρόσωπο διαφορετικής εθνικής καταγωγής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Tο απίστευτο βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση-Ντροπή και μόνο ντροπή
 
Η αυθεντικότητα του οπτιακουστικού υλικού δεν αµφισβητήθηκε από κανένα µέχρι τώρα, αλλά µάλλον ενισχύεται από το γεγονός ότι ,το πρόσωπο το οποίο το ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook έκανε παραδεκτό ότι η λήψη έγινε από µέρους του και η αναµετάδοση του είχε συγκεκριµένο λόγο.
 
Επειδή στόχος της παρούσας παρέµβασης δεν είναι να ασχοληθεί µε διάφορα νοµικά ζητήµατα που ενδεχοµένως να προκύπτουν και άπτονται της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής αλλά και την προστασία του ανηλίκου από διάφορους κινδύνους, θα περιοριστώ στο περιεχόµενο του επίµαχου βίντεο που διέγειρε, στο κάθε αποδεκτή το συναίσθηµα της ντροπής και την ανάγκη να τυγχάνει σεβασµού η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η λόγος, ο οποίος χρησιµοποιήθηκε η ένταση αλλά και οι χειρονοµίες, δεν οδηγούν παρα µόνο στη διαπίστωση ότι εκτοξεύτηκε εχθρότητα απέναντι σε µια γυναίκα στη βάση των χαραχτηριστικών της τα οποία σχετίζονται µε την εθνική της καταγωγή.

Εµπεριέχει το στοιχείο της υποτίµησης αλλά και λεκτικής επίθεσης σε τέτοιο βαθµό που όχι µόνο συνιστά λόγο ρατσιστικό, αλλά σε περίπτωση αναπαραγωγής έχει την δυνατότητα να επηρεάσει τρίτα πρόσωπα σε τέτοιο βαθµό, όπου σε µια διαδοχική αλληλουχία αντιγραφής και µίµησης τέτοιων συµπεριφορών και συνειδήσεων να οδηγήσει στην διάπραξη βίαιων πράξεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι ποινές που προβλέπονται για μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας
 
Είναι λυπηρό σε δηµοκρατικές κοινωνίες να υπάρχουν συµπεριφορές που στιγµατίζουν πρόσωπα και αναπαράγουν στερεότυπα και προκαταλήψεις µε βάση συγκεκριµένα χαρακτηριστικά που µπορεί να έχει ο κάθε ένας από µας.
 
Τέτοιες συµπεριφορές δυστυχώς αναστέλλουν ή τουλάχιστον καθυστερούν την δυνατότητα καλλιέργειας και παιδείας, µιας κουλτούρας αποδοχής και σεβασµού της κάθε διαφορετικότητας. Γι’ αυτό και η παρουσία του ανηλίκου έχει την σηµασία της. Έχει γίνει µάρτυρας εχθρικής συµπεριφοράς, αλλά και λεκτικής προσβολής της αξιοπρέπειας και της υπόληψης τρίτου προσώπου µε έρεισµα την διαφορετική εθνική του καταγωγή. Το κάθε παιδί αποτελεί συνάµα το παρών και το µέλλον, γι αυτό και οι ενήλικες έχουν χρέος να παραδειγµατίζουν µόνο θετικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή της η Ρωσίδα που δέχθηκε τη ρατσιστική επίθεση-Όσα εξηγεί για το περιστατικό
 
Μέσα από αυτό το περιστατικό ένα παιδί, εισέπραξε την έλλειψη σεβασµού στο συνάνθρωπο λόγω των χαραχτηριστικών που τον διακρίνουν.
 
Μέσα από αυτό το περιστατικό ένα βέλος κτύπησε το παρών και µάτωσε το µέλλον µας. Η ανατροπή είναι υποχρέωση όλων µας».
 

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης