Αλήθεια, γιατί μας φαίνεται παράξενο το βίντεο της ντροπής;

Δέκα λεπτά ρατσιστικής επίθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν αρκετά για να δώσουν τροφή, όχι μόνο για σκέψη, αλλά και για αυστηρή κριτική, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια μέσω του διαδικτύου. Ο λόγος φυσικά, για το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, με τις τρεις Κύπριες να επιτίθενται με βαρύ λεξιλόγιο αλλά και ρατσιστική διάθεση, σε γυναίκα από τη Ρωσία, μπροστά στα μάτια μάλιστα, ενός ανήλικου αγοριού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Tο απίστευτο βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση-Ντροπή και μόνο ντροπή

Τα όσα εξευτελιστικά ακούγονται στο εν λόγω βίντεο, δεν χρήζουν και ιδιαίτερης ανάλυσης, αλλά ούτε και αναμετάδοσης, αφού μόνο ντροπή προκαλούν στον οποιονδήποτε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, μία ματιά στα σχόλια που πέφτουν σαν βροχή κάτω από κάθε είδηση στο διαδίκτυο, διαφαίνεται και η προσέγγιση των περισσοτέρων γύρω από το όλο ζήτημα, που πήρε απίστευτες διαστάσεις. Σε μια προσπάθεια να υψωθεί ασπίδα προστασίας στη Ρωσίδα, ασκείται έντονη κριτική στις Κύπριες, δίνοντας… πάσα στον καθένα να εξαπολύσει τα πυρά του προς αυτές και να τις κατακεραυνώσει.

Αλήθεια, γιατί μάς φαίνεται παράξενο το βίντεο; Μπορεί τα δέκα λεπτά να είναι γροθιά στο στομάχι της κυπριακής κοινωνίας και να είναι ρεζίλεμα διεθνώς, αλλά… τέτοια περιστατικά δεν είναι πρωτόγνωρα και συμβαίνουν καθημερινά, ωστόσο δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι ποινές που προβλέπονται για μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας

Εάν περιμέναμε αυτό το βίντεο για να συλλογιστούμε τι εστί ρατσισμός και να παραδώσουμε μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς, τότε αποτύχαμε παταγωδώς.

Για τους πιο προχωρημένους, ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν πόσα κρούσματα ρατσισμού έχουμε καθημερινώς σε όλους αυτούς τους παραπάνω τομείς, γιατί μέχρι αύριο, τη Ρωσίδα και τις τρεις Κύπριες στο πάρκινγκ της ντροπής, δεν θα τις θυμάται κανείς…Όπως ξεχάσαμε άλλα τόσα…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ