Μετέφερε χρυσό αξίας 200.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι του τον έκλεψαν

Συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του από τις 11 Μαΐου 2016, 43χρονος από την επαρχία Λεμεσού για υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο.
 
Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου, 2014 είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στη Λεμεσό ότι, ο συγκεκριμένος 43χρονος είχε μεταβεί στις 15 Μαρτίου, 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας χρυσό σε διάφορα σχήματα και μεγέθη,  συνολικού βάρους 9 κιλών αξίας €200,000 περίπου, όπως έπραττε για λογαριασμό του παραπονούμενου και σε άλλες περιπτώσεις.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 43χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στον παραπονούμενο ότι, ενώ περπατούσε σε δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε, έπεσε θύμα κλοπής από άγνωστο του πρόσωπο και του έκλεψε τον προαναφερόμενο χρυσό.
 
Στις 17 Μαρτίου, 2014 ο παραπονούμενος και ο 43χρονος μετέβησαν μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να καταγγείλουν την υπόθεση στις Αγγλικές Αρχές. Με την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο 43χρονος αναχώρησε μόνος του και έκτοτε δεν επικοινώνησε ξανά με τον παραπονούμενο.
 
Σύμφωνα με εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με τη Europol, είχε προκύψει ότι η μαρτυρία του 43χρονου ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, δεν ευσταθούσε. Επίσης, προέκυψε μαρτυρία που έφερε τον 43χρονο να είχε πωλήσει μέρους του χρυσού ύψους €96,000 σε Αγγλική εταιρεία.
 
Εναντίον του 43χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στις 31 Μαρτίου, 2014 και έκτοτε καταζητείτο. Στις 11/5/2016 είχε εκδοθεί εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη όπως αναφέρεται πιο πάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία έκδοσής του στην Κύπρο όπου παραδόθηκε χθες 3/10/2019 σε μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που είχαν μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον συνόδευσαν στην Κύπρο.
 
Αυτός επανασυνελήφθη γύρω στις 8.30 χθες βράδυ βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση.
 
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις. 
 

Δειτε Επισης

Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο