Στο κελί οι νεαροί που δέχθηκαν πυρά από αστυνομικούς-Κουβαλούσαν όπλο

Στη σύλληψη των δύο νεαρών, οι οποίοι τραυματίστηκαν από πυρά αστυνομικών χθες βράδυ στην Πάφο, προχώρησαν οι Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Οι αντικρουόμενες εκδοχές για τα πυρά αστυνομικών κατά νεαρών στην Πάφο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αστυνομία μέλη του ΟΠΕ Πάφου, ενώ διενεργούσαν τα ξημερώματα περιπολία στην περιοχή Αργάκας, για πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών, εντόπισαν τετράτροχη μοτοσικλέτα να κινείται ύποπτα στην περιοχή.
 
Στον οδηγό της μοτοσικλέτας έγινε σήμα να σταματήσει χωρίς να το πράξει, ενώ ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε προς το μέρος του αστυνομικού. Μέλος της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έκανε χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να διαφύγει.
 
Στη συνέχεια, γύρω στις 2.10π.μ. δύο πρόσωπα ηλικίας 22 και 19 ετών, μετέβησαν τραυματισμένα αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος φέρει διαμπερές τραύμα στην περόνη του δεξιού ποδιού και ο 19χρονος, φέρει επιφανειακό τραύμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως εκτός κινδύνου, ενώ κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία.
 
Το πρωί, εντοπίστηκε εγκαταλειμμένη τετράτροχη μοτοσικλέτα στην περιοχή όπου έγινε το περιστατικό, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο νεαροί.
 
Εναντίον των πιο πάνω προσώπων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και μεταφοράς δίκαννου κυνηγετικού, κοινής επίθεσης, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, αμελούς και απερίσκεπτης πράξης, μη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικού, καθώς και για τροχαία αδικήματα.
 
Άλλη η εκδοχή του πατέρα
 
Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας ενός εκ των δύο νεαρών έδωσε σε δηλώσεις του τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πυρ και μανία ο πατέρας του νεαρού που δέχθηκε πυρά Αστυνομικών

Όπως ανέφερε, ενώ οι δύο νεαροί κινούνταν με την τετράτροχη μοτοσικλέτα στο δρόμο Αργάκας, σε κάποιο σημείο, αντιλήφθηκαν δύο πρόσωπα με πολιτικά ρούχα και πολιτικό όχημα, να τους κάνουν σήμα για να σταματήσουν.
 
Ακολούθως, όπως ανέφερε, είδαν πως τα δύο πρόσωπα είχαν τοποθετήσει φάρο πάνω από το όχημα και στη συνέχεια έριξαν πυροβολισμούς, ενώ οι νεαροί είχαν ατύχημα.
 
Όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας, οι νεαροί τραυματίστηκαν τόσο από τα πυρά όσο και από το ατύχημα, ενώ ακολούθως μετέβησαν στην οικία τους τραυματισμένοι, με τον πατέρα να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για περίθαλψη.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους», διαμήνυσε ο πατέρας του νεαρού,  ενώ διερωτήθηκε «πώς παρανόμησαν οι νεαροί; Είναι κακό να πάνε βόλτα με την μοτοσικλέτα τους;»
 
Για την υπόθεση, έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από την Αστυνομία, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία λειτούργησε αυτεπάγγελτα και αναμένει την έκθεση της Αστυνομίας.
 
Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζει τις εξετάσεις.
 

Δειτε Επισης

Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων