Οι αντικρουόμενες εκδοχές για τα πυρά αστυνομικών κατά νεαρών στην Πάφο

Ενημέρωση από την Αστυνομία, για το περιστατικό με τον τραυματισμό δύο νεαρών από πυρά αστυνομικών στην Πάφο, ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πυρ και μανία ο πατέρας του νεαρού που δέχθηκε πυρά Αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αφότου περιήλθε στην αντίληψη της Αρχής η υπόθεση, λειτούργησε αυτεπάγγελτα, και πλέον αναμένει επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία για όσα εκτυλίχθηκαν κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ανοιχτό χώρο στην Αργάκα.
 
Άλλα ο πατέρας, άλλα η Αστυνομία
 
Αντικρουόμενα είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση, αφού από τη μια ο πατέρας του ενός εκ των δύο ανηλίκων υποστηρίζει ότι, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προς το μέρος τους, ενώ από την άλλη η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι ύποπτοι κίνησαν τη μοτοσικλέτα προς το μέρος των μελός της δύναμης και γι' αυτό έπεσαν οι πυροβολισμοί.
 
Σύμφωνα με τον πατέρα ενός εκ των δύο νεαρών, ηλικίας 22 και 19 ετών, «ενώ κινούνταν με τετράτροχη μοτοσικλέτα, σε κάποιο σημείο, αντιλήφθηκαν δύο πρόσωπα με πολιτικά ρούχα και πολιτικό όχημα, να τους κάνουν σήμα για να σταματήσουν».
 
Ακολούθως, όπως ανέφερε ο πατέρας, είδαν πως τα δύο πρόσωπα είχαν τοποθετήσει φάρο πάνω από το όχημα και στη συνέχεια έριξαν πυροβολισμούς, ενώ οι νεαροί είχαν ατύχημα.
 
Όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας, οι νεαροί τραυματίστηκαν τόσο από τα πυρά όσο και από το ατύχημα, ενώ ακολούθως μετέβησαν στην οικία τους τραυματισμένοι, με τον πατέρα να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για περίθαλψη.
 
Ο πατέρας ισχυρίζεται επίσης ότι προχώρησε σε καταγγελία κατά των Αστυνομικών, τόσο στην Επίτροπο Διοικήσεως όσο και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
 
Πάντως, ο πατέρας ενός εκ των δύο νεαρών διαμήνυσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους», ενώ διερωτήθηκε «πώς παρανόμησαν οι νεαροί; Είναι κακό να πάνε βόλτα με την μοτοσικλέτα τους;»
 
Από τη δική της πλευρά, η Αστυνομία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της δύναμης Χρήστο Ανδρέου υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό γίνονται συχνά διαρρήξεις και κλοπές. Ως εκ τούτου λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νεαροί με τραύματα από πυρά αστυνομικών στην Πάφο-Άγρια καταδίωξη
 
«Οι αστυνομικοί φορούσαν πολιτικά ρούχα, ωστόσο χρησιμοποιούσαν όχημα με φάρο. Σε κάποια στιγμή, όταν οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς κατεύθυναν τη μοτοσικλέτα προς μέλος της δύναμης και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου « τότε ο αστυνομικός έριξε ένα πυροβολισμό στον αέρα και δύο στα λάστιχα της μοτοσικλέτας».
 
Για το περιστατικό ήδη έχει ενημερωθεί από την Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώ η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη και διενεργώνται εξετάσεις.
 
Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας των νεαρών, είναι εκτός κινδύνου, ωστόσο κρατούνται για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: Το μήνυμα Αβέρωφ ενόψει Ευρωεκλογών-«Όσο μας αμφισβητούν τόσο δυναμώνουμε»
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών