Τον «έδωσε» ο αδελφός του ως ύποπτο τρομοκράτη-Ανήρτησε φωτογραφίες του ISIS

Στο Ανώτατο Δικαστήριο διαμαρτυρόμενος για την κράτηση του, προσέφυγε αλλοδαπός ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο, ως ύποπτος για τρομοκρατία, μετά από καταγγελία του… αδελφού του.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς από τη Συρία, είχε περάσει στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων, ωστόσο τα στοιχεία του ήταν τοποθετημένα από τον Δεκέμβριο του 2014 στο κατάλογο «stop list», για λόγους που αφορούν τρομοκρατία, μετά από κατάθεση του αδελφού του, σύμφωνα με την οποία, είχε αναρτήσει στο facebook φωτογραφίες μαχητών του ISIS με όπλα. Ο ύποπτος αφού συνελήφθη από την Αστυνομία ανακρίθηκε, ωστόσο αρνήθηκε οποιανδήποτε ανάμειξη. 

Για περαιτέρω εξετάσεις, η Αστυνομία παρέλαβε το κινητό τηλέφωνο του, με την συγκατάθεση του, ενώ εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης του.

Ακολούθως, ο ύποπτος προσέφυγε ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας αναφορικά με την νομιμότητα του Διατάγματος Κράτησης του , προσφυγή η οποία όμως απερρίφθη και η κράτηση του κρίθηκε νόμιμη με απόφαση του ειρημένου Δικαστηρίου.  
 
Προσφεύγοντας στο Ανώτατο, ο συλληφθείς ισχυρίζεται πως κρατείται από τις Αρχές για αλλότριους λόγους και αυτό, «επειδή δεν υπάρχει μαρτυρία εναντίον του που να τον συνδέει με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση», ενώ ανέφερε πως η διάρκεια της κράτησης του είναι αδικαιολόγητη.
 
Αντίθετα, η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι η κράτηση του υπόπτου είναι νόμιμη και κρίθηκε αναγκαία από την αρμόδια αρχή για λόγους προστασίας της Εθνικής ασφάλειας και συνδέεται περαιτέρω με την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών, σε σχέση με το αίτημα του να τύχει διεθνούς προστασίας, οι οποίες έχουν τροχοδρομηθεί αναμένοντας απόφαση. 
 
Με δεδομένο ότι η κράτηση του υπόπτου κρίθηκε από αρμόδιο Δικαστήριο ως νόμιμη, το μόνο που εξέτασε το Ανώτατο, ήταν η διάρκεια  της κράτησης του.
 
Ωστόσο,  το Δικαστήριο δεν εντόπισε οποιαδήποτε παραβίαση, ενώ υπέδειξε στην απόφαση του πως ο ύποπτος κρατείται για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και «η δραστηριότητα, η επικινδυνότητα και η εξέταση των πληροφοριών που έλαβαν οι αρμόδιες αρχές ασφάλειας εξετάζονται από την ημέρα  σύλληψης του. 
 
Απασχόλησαν αυτά και το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας το οποίο έκρινε νόμιμη την κράτηση του.  Η Διοίκηση δεν έχει υποχρέωση παροχής οποιωνδήποτε εξηγήσεων για την έκδοση διατάγματος κράτησης για σκοπούς ασφάλειας. Η διερεύνηση και εκτίμηση των στοιχείων ή πληροφοριών που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια είναι έργο και ευθύνη των αρμόδιων Αρχών».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»