Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η μοναδική Κύπρια που διέπραξε πέντε φόνους με θύματα… τα παιδιά της

  24/09/2019 16:18
Η μοναδική Κύπρια που διέπραξε πέντε φόνους με θύματα… τα παιδιά της

Η μοναδική Κύπρια που διέπραξε πέντε φόνους με θύματα… τα παιδιά της

  24/09/2019 16:18
Αρκετές είναι οι φορές που η Κύπρος βρέθηκε αντιμέτωπη με παιδοκτονίες, ωστόσο τα όσα φρικιαστικά διέπραξε η Βασιλική στο Συγχάρι, συγκαταλέγονται στην κορυφή της λίστας, αφού πρόκειται για την μοναδική Κύπρια που διέπραξε συνολικά πέντε φόνους.

Ήταν περί τα τέλη της δεκαετίας του 1930... Η Βασιλική είχε γνωρίσει τον Θεμιστοκλή, που εργαζόταν στο ποιμνιοστάσιο του πατέρα της.
 
Μόλις ο Θεμιστοκλής γνώρισε τη Βασιλική, την ερωτεύτηκε παράφορα, όπως και εκείνη το ίδιο...  Εκείνος έντιμος και δουλευταράς, εκείνη όμως ανήλικη. Ωστόσο, ο Θεμιστοκλής δεν άργησε να τη ζητήσει σε γάμο και μόλις η νεαρή έκλεισε τα δεκαοχτώ, έγινε ο γάμος.
 
Δέκα χρόνια είχαν περάσει από το γάμο τους για να έρθει το πρώτο παιδί. Η Ελένη. Δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε η Χρυσταλλού και ακολούθησαν τα δίδυμα, Μιχάλης και Μαρούλα.
 
Όλα φαίνονταν εντάξει για την οικογένεια του Θεμιστοκλή και της Βασιλικής… Μέχρι που μια μέρα, εκείνος άρχισε να την κατηγορεί πως είχε εξωσυζυγική σχέση και πως τα παιδιά δεν ήταν δικά του. Κανείς δεν έμαθε ποτέ πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, ωστόσο, οι προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι γίνονταν όλο και πιο συχνές, αλλά όλο και πιο έντονες.
 
Μέχρι που έφθασαν στο Σάββατο της 4ης Ιουνίου 1949, όταν ο Θεμιστοκλής, που συμφιλιώθηκε με την Βασιλική, ξεκίνησε να πάει στα χωράφια του. Αφού ξημέρωσε, η Βασιλική πήρε τα τέσσερα παιδιά της και τα οδήγησε στο πηγάδι που βρισκόταν στο χωράφι κάποιου συγγενή της.
 
Τους αφαίρεσε τα παπούτσια και τα τοποθέτησε στην άκρη του πηγαδιού. Αφού έδεσε μεταξύ τους τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, η παιδοκτόνος τους είπε πως θα έπαιζαν ένα παιγνίδι… Παρόλα αυτά, με μια βίαιη κίνηση τα πέταξε μέσα στο πηγάδι.
 
Ακολούθως, άρπαξε τα δίδυμα και τα πέταξε κι αυτά στο πηγάδι, ενώ στη συνέχεια έδεσε ένα σχοινί σε μια ελιά και έθεσε τέρμα στη ζωή της.

Τα φρικιαστικά ευρήματα, εντόπισε αγροφύλακας της περιοχής, ο οποίος είδε τη γυναίκα να κρέμεται νεκρή από την ελιά. Στη συνέχεια είδε τα παπουτσάκια των παιδιών και σήμανε αμέσως συναγερμό.
 
Ο Θεμιστοκλής, έμαθε τα τραγικά νέα και επέστρεψε αλλόφρονας στο σπίτι του. Εκεί αντίκρισε τα κρεβάτια των παιδιών του και πάνω σε αυτά να βρίσκονται απλωμένα τα καλά τους ρούχα και τα ασπροκέντητα τους σάβανα.
 
Η νεκροτομή διενεργήθηκε την επόμενη μέρα και έδειξε πως η Βασιλική ήταν και πάλι έγκυος. Ως εκ τούτου, «κατηγορήθηκε» και για πέμπτο φόνο.
 
Η κηδεία των τεσσάρων παιδιών, της μάνας και του αγέννητου παιδιού, έγινε την επόμενη μέρα, με τη Βασιλική και τα θύματα της να θάβονται σε ομαδικό τάφο. 
 
*Με στοιχεία από το βιβλίο Μήδειες και Κλυταιμνήστρες του Στέφανου Ευαγγελίδη
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας