Μαζί σε δίκη Ρούντολφ και Παλαιστίνιος για την ενέδρα θανάτου σε Ροδοθέου

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν το πρωί, ο 40χρονος Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ που χρησιμοποιεί και το όνομα Ντίντι Ρούντολφ, αλλά και ο 37χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, η οποία διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στη Λευκωσία.
 
Το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου θα δικαστούν σε μια ενιαία υπόθεση.
 
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τον Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου, είχε παραπεμφθεί σε δίκη από τον περασμένο Ιανουάριο, αρνούμενος τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
 
Στη συνέχεια και παρότι η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Ρούντολφ που συνελήφθη στα κατεχόμενα και παραδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις κυπριακές Αρχές, αφότου έξέτισε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, προστέθηκε στο κατηγορητήριο και οι δύο παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Κακουργιοδικείο, όρισε την 5η Νοεμβρίου, ως την ημερομηνία έναρξης της δίκης.
 
Παράλληλα, ο Ρούντολφ και ο Παλαιστίνιος θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, αφού υπάρχει κίνδυνος διαφυγής.
 
Πώς εμπλέκουν τον Ρούντολφ και Παλαιστίνιο 
 
Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου, είχε συλληφθεί και καταδικασθεί σε δέκα μήνες φυλάκιση 27χρονος Ε/κ, ο οποίος είναι πλέον βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ενώ καταζητείται ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές των κατεχομένων.
 
Ο 27χρονος, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, ένας εκ των οποίων ήταν ο 37χρονος Παλαιστίνιος, στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες από πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία, την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου.

Τη μοτοσικλέτα των δραστών αναγνώρισε ο Ροδοθέου, ως τη μοτοσικλέτα που τον παρακολουθούσε το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, ενώ όπως ισχυρίστηκε σε αυτή επέβαιναν δύο πρόσωπα.
 
Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε άτομο που βρισκόταν στο εξωτερικό, αλλά περιστασιακά την κατείχε ο Σήφης, ενώ από έρευνες που έγιναν στην πολυκατοικία όπου εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτή είναι άγνωστη προς το χώρο (σ.σ. είχε αναφερθεί ότι η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει ο ιδιοκτήτης). Επίσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα θεάθηκε στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, για πρώτη φορά, το επόμενο πρωί μετά την απόπειρα φόνου.
 
Ακολούθως στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν πληροφορίας, διενεργήθηκε έρευνα σε οικία ομοεθνή του Ρούντολφ στο Δάλι, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε. Παρόντες στην οικία ήταν οι ένοικοι, καθώς και ο 40χρονος με τη συμβία του και τον εξάχρονο γιο τους. Κατά τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων, ο ύποπτος παρουσιάστηκε ως Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ από τη Σλοβακία, παρουσιάζοντας και σχετικό δελτίο ταυτότητας της Σλοβακίας.
 
Ακολούθως, την ίδια μέρα κατόπιν δικαστικού εντάλματος, ερευνήθηκε η οικία του 40χρονου υπόπτου στη Λευκωσία, στην παρουσία της συμβίας του, όπου παραλήφθηκαν έγγραφα και φωτογραφίες του.
 
Εξάλλου την ίδια μέρα, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν γραπτών συγκαταθέσεων της συμβίας του, ερευνήθηκε το όχημα ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν όπου από αυτό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις. Παραλήφθηκαν επίσης δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, εντός των οποίων, ανάμεσα σε άλλα, υπήρχαν είδη ένδυσης και καθώς επίσης και ξηρά τροφή και ένας σκληρός δίσκος.
 
Σε κατάθεση της, η συμβία του Ρούντολφ ανέφερε ότι αυτός στην Κύπρο χρησιμοποιεί το όνομα Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ, λόγω του ότι στην Σλοβακία αντιμετωπίζει προβλήματα με την Αστυνομία. Αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις του 40χρονου με 37χρονο Παλαιστίνιο καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις που διατηρούν με τη γυναίκα του Παλαιστίνιου.
 
Επίσης έδωσε διάφορους ισχυρισμούς για τις διακινήσεις του Ρούντολφ στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και ότι το απόγευμα της επόμενης μέρας, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο πρόσωπο, χωρίς λόγο, της ζήτησε να μεταβούν σπίτι του φιλικού τους προσώπου στο Δάλι, όπου και διανυκτέρευσε για δύο μέρες.
 
Οι μαρτυρίες για Ρούντολφ, Σήφη και Παλαιστίνιο
 
Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο 40χρονος Ρούντολφ είναι φίλος με τον 37χρονο Παλαιστίνιο και περιστασιακά έκανε διάφορες δουλειές για τον Σήφη έναντι χρημάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρει η μαρτυρία, στις 26 Νοεμβρίου, ο Ρούντολφ ανέφερε ότι θα συναντούσε τον 37χρονο, ενώ κατείχε κράνος μοτοσικλέτας χρώματος άσπρο, που ομοιάζει με το αναζητούμενο κράνος.
 
Ο  ανακριτής της υπόθεσης κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε στη μαρτυρία του 27χρονου πρώην κατηγορούμενου, που άλλαξε στάση λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του, δείχνοντας τον Σήφη ως το πρόσωπο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου και ως το πρόσωπο που έδινε οδηγίες και καθοδηγούσε τις ενέργειες που γίνονταν, ενώ μίλησε και για την εμπλοκή του Ρούντολφ στην υπόθεση.
 
Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον Ρούντολφ με τη βοήθεια της πρεσβείας της Κύπρου στη Σλοβακία, ενώ οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι είναι καταζητούμενος και στη χώρα του για άλλες ποινικές υποθέσεις και εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που είχε παρουσιάσει ο ανακριτής, τόσο ο Ρούντολφ όσο και ο Παλιαστίνιος, αμείβονταν από το Σήφη χωρίς να εργάζονται, ώστε να εκτελούν παράνομες δραστηριότητες μετά από οδηγίες του και να διαφεύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο Παλαιστίνιος ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα κατά την απόπειρα φόνου και ο Ρούντολφ ήταν συνεπιβάτης. Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο μάρτυρας είχε επικοινωνία με τον 37χρονο Παλαιστίνιο την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου, ο οποίος του ανέφερε ότι ο Ρούντολφ βιάστηκε να πυροβολήσει και δεν περίμενε τον 37χρονο να πλευρίσει το όχημα του Ροδοθέου, για να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.
 
Επίσης, οι δύο φέρονται να παρακολουθούσαν τον Ροδοθέου και να προγραμμάτιζαν μαζί με τον Σήφη, τη δολοφονία του Ροδοθέου από τις αρχές Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον