Στήνουν το παζλ για το φονικό τροχαίο, ξανά στο Δικαστήριο ο 34χρονος ύποπτος

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκε το πρωί ο 34χρονος ύποπτος για το φονικό τροχαίο, που σημειώθηκε στις έξι Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα το θάνατο του 38χρονου Βλαντιμίρ Σιαλίτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το ραντεβού, το επεισόδιο και το καρτέρι θανάτου πίσω από το φονικό στη Λευκωσία

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες τέσσερις μέρες, έτσι ώστε το ΤΑΕ Λευκωσίας να ολοκληρώσεις τις έρευνες του γύρω από την υπόθεση.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το θύμα είχε συναντηθεί με τον 34χρονο στις 5 Σεπτεμβρίου σε οικία φιλικού τους προσώπου, όπου είχαν διαπληκτιστεί.
 
Την επόμενη ημέρα, ο 38χρονος είχε συναντηθεί με άλλα πρόσωπα, στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας, και κατά την αναχώρηση του από την οικία και ενώ κινείτο πεζός, ο 34χρονος ύποπτος τον χτύπησε με το όχημα του.
 
Η Αστυνομία είχε εξασφαλίσει μαρτυρία εναντίον του με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αδικήματα που αφορούσαν πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, και επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.
 
Την ίδια ώρα, ο 38χρονος Σιαλίτα είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, υπέκυψε τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου στα τραύματα του.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία μετά από το θάνατο του 38χρονου άρχισε διερεύνηση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του 34χρονου, ο οποίος είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησε ξανά για υποθέσεις ναρκωτικών.
 
Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, δεν αποκλείεται ο ύποπτος να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία του θανάτου εξ’ αμελείας, σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό να υπάρξει τέτοια μαρτυρία που να αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα, αλλά ότι ο 34χρονος χρησιμοποίησε το όχημα του ως φονικό όπλο σε βάρος του θύματος.
 
Υπενθυμίζεται εξάλλου πως, παρόμοια υπόθεση ήταν αυτή που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2018 στην Πάφο με θύμα τον 35χρονο Τζέιμς Μπιρτς.
 
Παρότι η υπόθεση καταχωρήθηκε για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, εντούτοις στη συνέχεια το κατηγορητήριο μετατράπηκε σε θάνατο εξ’ αμελείας.

Παρολα αυτά η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση και αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων τα οποία θα κλειδώσουν την αιτία θανάτου και θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας