Έκανε ανακωχή ο υπόκοσμος, εκτόξευσε τις δολοφονίες ο Μεταξάς

Ο μανιακός κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, με την εγκληματική δράση του πάγωσε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ παράλληλα εκτόξευσε τον αριθμό των δολοφονιών που διαπράχθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, αριθμός ο οποίος αυξήθηκε λόγω και των θυμάτων του «Ορέστη».    
 
Η Αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με συνολικά δέκα υποθέσεις (σ.σ δώδεκα θύματα), τρεις περισσότερες από το πρώτο εξάμηνο του 2018, και συνολικά, οκτώ περισσότερες από το πρώτο εξάμηνο του 2017.
 
Στα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία, συγκαταλέγονται και οι πέντε υποθέσεις δολοφονιών, με επτά θύματα, που διέπραξε ο κατά συρροή δολοφόνος, οι οποίες, παρότι δεν διαπράχθηκαν εντός του 2019, εντούτοις αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, μετά την τυχαία ανεύρεση της πρώτης σορού, στο μεταλλείο του Μιτσερού, και τις αλυσιδωτές εξελίξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού και στον εντοπισμό άλλων έξι θυμάτων του.
 
Όπως προκύπτει, από τις δέκα υποθέσεις δολοφονιών που καταγράφηκαν μέχρι τον Ιούνιο, οι επτά διαπράχθηκαν στη Λευκωσία.
 
Πρόκειται για τις επτά δολοφονίες του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, το θάνατο 42χρονης γυναίκας από την Ουκρανία, ο οποίος επήλθε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μπαράκι στην οδό Κώστα Παντελίδη και τη δολοφονία 29χρονου από το Καμερούν, στην Πλατεία Ελευθερίας, από ομοεθνείς του. Όλες οι εν λόγω δολοφονίες έχουν εξιχνιαστεί από την Αστυνομία.
 
Στη Λεμεσό διαπράχθηκαν άλλες δύο δολοφονίες. Η πρώτη, στις 13 Ιανουαρίου στα Πολεμίδια, με θύμα τον 44χρονο Χρήστο Μιχαήλ και για την οποία βρίσκονται ενώπιον Κακουργιοδικείου τρία αδέλφια. Πρόκειται για την μοναδική δολοφονία που διαπράχθηκε με φόντο τον υπόκοσμο, αφού άλλες χρονιές πίσω από αρκετές ενέδρες θανάτου, κρύβονταν πρόσωπα της νύχτας. Η δεύτερη δολοφονία που διαπράχθηκε στη Λεμεσό, ήταν αυτή της 25χρονης Σοφίας Ζήνωνος,  στις 29 Ιουνίου, από τον 35χρονο πρώην σύντροφο της, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του.
 
Την πόλη της Λάρνακας συγκλόνισε η δολοφονία του Γιώργου Μαυρομάτη, γνωστός ως ο παππούς Κόκος, που διαπράχθηκε στις 27 Ιανουαρίου και για την οποία βρίσκεται ενώπιον Κακουργιοδικείου 21χρονος.
 
Σημειώνεται ότι, μετά τον Ιούνιο, έχουν διαπραχθεί άλλοι δύο φόνοι, οι οποίοι ωστόσο θα περιληφθούν στον κατάλογο, του δεύτερου εξαμήνου του 2019. Πρόκειται για την παιδοκτονία στο Γέρι, που διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου, με θύμα τον 12χρονο Δαυίδ που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από την ίδια του την μητέρα, καθώς και το φονικό τροχαίο, με θύμα τον 38χρονο Βλαντιμίρ Σιαλίτα, ο οποίος, στις 6 Σεπτεμβρίου, κτυπήθηκε σκόπιμα από όχημα που οδηγούσε 34χρονος Ελληνοκύπριος, στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας. 

13 Ιανουαρίου… Δολοφονήθηκε στο όχημα του ο Μιχαήλ

Νεκρός πέφτει από πυρά που δέχεται το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, ο 44χρονος πατέρας τριών παιδιών, Χρήστος Μιχαήλ, o οποίος βρισκόταν στο όχημα του στην περιοχή Πολεμιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εξαφανισμένο το κινητό του Μιχαήλ, μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του (pics)

Ο Μιχαήλ εντοπίζεται το πρωί της 14ης Ιανουαρίου και αμέσως η Αστυνομία τίθεται σε συναγερμό.
 
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αρχών, από το όχημα έλειπε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ενώ εντοπίστηκαν περίπου 4,500 ευρώ.
Τρεις μέρες αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών αδελφών για τη δολοφονία ηλικίας 28,20 και 16 ετών, με τους δύο μεγαλύτερους να παραδέχονται τη διάπραξη της δολοφονίας.
 
Οι δράστες φέρονται να είχαν κλείσει ραντεβού στο θύμα, ενώ φόντο της δολοφονίας, ήταν τα ναρκωτικά.
 
Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.
 

27 Ιανουαρίου… Σκότωσε τον παππού Κόκο και έβαλε φωτιά στο σπίτι του
Νεκρός εντοπίζεται το πρωί της  27ης Ιανουαρίου στην οικία του στη Λάρνακα, ο 76χρονος παππούς Κόκος, μια εμβληματική μορφή της Λάρνακας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έφυγε φτωχός, μόνος και αβοήθητος-Θλίψη για τον πάππου Κόκο
 
Για την υπόθεση έχει συλληφθεί 21χρονος χρήστης ναρκωτικών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.
Όπως ανέφερε στις Αρχές ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση, είχε εισέλθει από πλαϊνή πόρτα της οικίας, την οποία παραβίασε με σωματική βία. Στη συνέχεια προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο, όπου το θύμα τον αντιλήφθηκε και τον χτύπησε.
 
Ακολούθως, όπως παραδέχθηκε, εκνευρίστηκε και έριξε τον 76χρονο κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σοκαριστικές αποκαλύψεις… Πατούσε στο θώρακα τον παππού Κόκο μέχρι να ξεψυχήσει

Όταν ο 21χρονος αντιλήφθηκε ότι σκότωσε τον 76χρονο, παρέμεινε στο δωμάτιο για κάποιο χρονικό διάστημα, όπου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε, και αφού του έκλεψε 50 ευρώ, έθεσε φωτιά με τη χρήση αναπτήρα στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του.
 
Στη συνέχεια εξερχόμενος από την οικία, προχώρησε προς την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου επιτέθηκε και λήστεψε ηλικιωμένη.
 
Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.
 
30 Ιανουαρίου… Η φονική πυρκαγιά που εξελίχθηκε σε φόνο

Ξημερώματα 30ης Ιανουαρίου… Πυρκαγιά ξεσπά σε μπαράκι στην παλιά Λευκωσία, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Μετά την κατάσβεση της, εντοπίζεται το πτώμα 42χρονης κοπέλας από την Ουκρανία, η οποία δεν πρόλαβε να εξέλθει από το διαμέρισμα που διέμενε πάνω από το μπαράκι.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό.
 
Για την υπόθεση συλλαμβάνονται τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του μπαρ. Στις οκτώ Αυγούστου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων στον 33χρονο από τη Συρία, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που πυρπόλησε το μπαράκι, καθώς και ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, σε 21χρονο Ε/κ, ο οποίος ήταν ο μεσάζοντας για τον εμπρησμό.

Εγκέφαλος του εμπρησμού, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο οποίος ήθελε να λάβει αποζημίωση από την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ανατροπή βόμβα! Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη της μπυραρίας για τη φονική πυρκαγιά

Η φρίκη που σκόρπιζε ο Μεταξάς
 
14η Απριλίου… Οι βροχές που έπεσαν τις προηγούμενες μέρες, έφεραν στην επιφάνεια του φρεατίου στο μεταλλείο Μιτσερού, το πτώμα της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο Ινφάντε, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε δολοφονηθεί στις 4 Μαΐου 2018. Το άψυχο σώμα της 38χρονης, ήταν γυμνό, δεμένο και σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ενώ τη σορό αναγνώρισε φίλη της από τα σκουλαρίκια που φορούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ο Ορέστης «ξέθαψε» ελλείποντα πρόσωπα-Πώς διαμορφώνεται η λίστα των εξαφανισμένων

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η γυναίκα βρισκόταν στον κατάλογο των ελλειπόντων προσώπων, μαζί με την εξάχρονη κορούλα της, Σιέρρα Γκράζε Σεουκάλιουκ.
Τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία προκύπτουν δύο συλλήψεις για την υπόθεση. Ο ένας ήταν ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, που συνομιλούσε με το θύμα μέσω Badoo, και ο δεύτερος, 30χρονος Ε/κ, ο οποίος απεικονιζόταν στη φωτογραφία προφιλ του λογαριασμού που χρησιμοποιούσε ο Μεταξάς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υπό την επωνυμία «Ορέστης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συνομιλίες ντοκουμέντο: Πώς ο «Ορέστης» δελέαζε γυναίκα να τον συναντήσει

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Μεταξάς παραδέχθηκε και ότι η μικρή Σιέρρα ήταν νεκρή, ωστόσο ισχυριζόταν πως πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Την ίδια μέρα, εντοπίζεται στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και δεύτερο πτώμα. Ο Μεταξάς ομολογεί τη δολοφονία και αναφέρει στις Αρχές, ότι πρόκειται για την 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες, η οποία είχε δολοφονηθεί στις 21 Ιουλίου 2018. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την τροπή που παίρνει η υπόθεση…
 
Στις 25 Απριλίου, ο κατά συρροή δολοφόνος ομολογεί συνολικά επτά φόνους. Πέραν των δύο σορών που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο, παραδέχεται επίσης:
 
-Τη δολοφονία της 30χρονης Κάτχα Ανού που διαπράχθηκε στις 2 Ιουλίου 2018. Το πτώμα της εντοπίζεται στις 25 Απριλίου σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς.
 
-Τη δολοφονία της Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά που διαπράχθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Η σορός της εντοπίστηκε στις 4 Ιουνίου σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό
 
-Τις δολοφονίες της 36χρονης Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και της οκτάχρονης κόρης της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, που διαπράχθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η σορός της Λίβια εντοπίστηκε σε βαλίτσα στις 28 Απριλίου 2019 στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ της οκτάχρονης κόρης της, Έλενας, στις 5 Μαϊου 2019, επίσης σε βαλίτσα στην ίδια λίμνη.
 
Παραδέχθηκε επίσης τη δολοφονία της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο Ινφάντε. Η σορός της εντοπίστηκε στις 12 Ιουνίου στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Γνώριζαν για τον «Ορέστη» εδώ και ένα χρόνο-Η καταγγελία που τους «καίει»

O Nίκος Μεταξάς, καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου σε πέντε διαδοχικά και δύο συντρέχοντα ισόβια. Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τους πέντε φόνους, ενώ στα διπλά φονικά με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες, αφού διαπράχθηκαν τον ίδιο χρόνο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαδοχικά πεντάκις και δύο συντρέχοντα ισόβια στον Νίκο Μεταξά

19 Μαΐου... Η συμπλοκή που εξελίχθηκε σε δολοφονία

Μια συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πλατεία Σολωμού, τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, εξελίχθηκε σε δολοφονία 29χρονου από το Καμερούν.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η συμπλοκή ξεκίνησε έξω από νυχτερινό μαγαζί που βρίσκεται πλησίον του κυκλικό κόμβου «ΟΧΙ», και σε αυτήν ενεπλάκησαν αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και το θύμα, το οποίο έφερε τραύματα στο χέρι και την πλάτη από σπασμένη μπουκάλα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι, το θύμα μετέβη στο νυχτερινό μαγαζί που βρίσκονταν οι ύποπτοι και χτύπησε με ξύλο ένα εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η αιματηρή συμπλοκή με τους δράστες να καταδιώκουν το θύμα.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον των τριών προσώπων, ηλικίας 30, 36 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο τελικά διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος και ο 27χρονος δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τον 30χρονο κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τη δικαστική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την υπόθεση αναζητείται άλλο ένα πρόσωπο.

29 Ιουνίου… Η δολοφονία της Σοφίας Ζήνωνος
 
Tα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου εκτυλίσσεται μια τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρη την Κύπρο. Η 25χρονη Σοφία Ζήνωνος, πέφτει νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της, Πέτρου Παπαντωνίου στο πεδίο βολής Αγίας Φύλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πήγε να αποτρέψει τον αυτόχειρα και τη σκότωσε-Το χρονικό της διπλής τραγωδίας

Συγκεκριμένα ο 35χρονος είχε μεταβεί στο πεδίο βολής, έχοντας μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου ΔΟΚΟ, ενώ λίγο αργότερο στο σημείο έφθασε και η 25χρονη, η οποία τον αναζητούσε γιατί ανησυχούσε, καθώς τις είχε πει ότι θα αυτοκτονούσε.
Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής την 25χρονη στο κεφάλι, ενώ αφού την σκότωσε, έθεσε τέρμα στη ζωή του.
 
Το ζευγάρι, εντόπισε νεκρό ο πατέρας του 35χρονου αυτόχειρα, ο οποίος προηγουμένως είχε λάβει τηλεφώνημα από το γιο του.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό