Δεν ήθελε τον πατριό του, χτυπούσε την μητέρα του και αυτός πήγε να τον σκοτώσει

Στο κενό έπεσε η έφεση του 41χρονου που καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης για απόπειρα φόνου και βία στην οικογένεια, με θύμα τον 15χρονο γιο της πρώην συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 6 Ιουλίου του 2017 στην Πέγεια.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση, ο 41χρονος ήταν νυμφευμένος με τη μητέρα του 15χρονου, με τις σχέσεις των δύο να ήταν καλές, μέχρι που ο καταδικασθείς χώρισε με την μητέρα του παραπονούμενου.
Στην προσπάθεια του 41χρονου και της μητέρας του 15χρονου να επανασυνδεθούν, ο παραπονούμενος δεν συμφωνούσε, με αποτέλεσμα να αντιδρά και να καβγαδίζει με τον πατριό του, ο οποίος κτυπούσε τη μητέρα του και τις μικρότερες αδελφές του.

Κατά τον ουσιώδη χρόνο, στις 6 Ιουλίου 2017, ο 15χρονος άκουσε τη μητέρα του να συζητά έντονα με τον 41χρονο στο τηλέφωνο, ο οποίος την ύβριζε. Λόγω των τεταμένων τους σχέσεων, ο νεαρός πήρε το τηλέφωνο και ύβρισε και αυτός τον πατριό του. 
 
Δύο ώρες αργότερα και ενώ ο 15χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού προηγουμένως είχε μεταβή στο περίπτερο, μόλις πάτησε το πρώτο σκαλί που οδηγούσε στον όροφο που βρίσκεται η οικία του, ο 41χρονος τον έπιασε από τον λαιμό, τον έριξε στο έδαφος και ξαπλώνοντας από πάνω του, προσπάθησε να του περάσει ένα σχοινί που κρατούσε γύρω από το λαιμό του.
 
Ακολούθως, ο 15χρονος, χτύπησε με τον αγκώνα του τον πατριό του στο πρόσωπο, ο οποίος και τον άφησε για να του ξαναπεράσει όμως γύρω από το λαιμό το σχοινί, σφίγγοντας το, όταν το θύμα σηκώθηκε και έκανε μερικά βήματα.  Ο νεαρός, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και γονάτισε, με τον 41χρονο να βάζει το γόνατο του στην πλάτη του, και να τον σφίγγει με μεγαλύτερη δύναμη. 
 
Τη σκηνή είδε η μικρή κόρη του 41χρονου, ετεροθαλής αδελφή του παραπονούμενου, και φωνάζοντας στον πατέρα της να σταματήσει, αυτός άφησε τον 15χρονο, ο οποίος χτύπησε με το πόδι του στο στήθος τον πατριό του και άρχισε να τρέχει.
 
Ο 15χρονος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο τον έκρινε ως αξιόπιστο μάρτυρα, έχοντας εντυπωσιαστεί από τη φυσικότητα και τον αυθορμητισμό της κατάθεσης του.  Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο παραπονούμενος δεν είχε διστάσει να αναφερθεί και σε επιβαρυντικά για τον ίδιο γεγονότα, η δε μαρτυρία του παρέμεινε σταθερή παρά την έντονη αντεξέταση.
 
Από την άλλη, ο 41χρονος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι τον παραπονούμενο τον γνώριζε από μικρό παιδί, ο ίδιος τον είχε μεγαλώσει, αλλά σε κάποια ηλικία και μετά άρχισε να προκαλεί προβλήματα, έφευγε από το σπίτι, κοιμόταν αλλού και ήθελε απλά να τον φέρει στο σωστό δρόμο, ως πατέρας που ένοιωθε. Ισχυρίστηκε επίσης, πως ουδέποτε και με κανένα τρόπο δεν ήθελε να τον σκοτώσει, απλά μόνο να τον φοβερίσει.
 
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου υπήρχε και η κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, στην οποία μεταξύ άλλων, είχε πει ότι «γύρω στις 9.00 το βράδυ του επεισοδίου του είχε τηλεφωνήσει η σύζυγος του, μητέρα του 15χρονου, ότι είχαν πάει αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι τους και πήραν τον παραπονούμενο γιατί, όπως της είπαν, αυτός πωλούσε ναρκωτικά με κάποιο Βούλγαρο.  Δεν μπόρεσε να πάει στο σπίτι εκείνη την ώρα διότι δεν είχε αυτοκίνητο, αλλά όταν επέστρεψε, γύρω στις 15.00 στο σπίτι, τσακώθηκε με τη γυναίκα του λόγω του παραπονούμενου, και της είπε ότι έπρεπε να διαλέξει μεταξύ του ιδίου και του παραπονούμενου. 
 
Η γυναίκα του, του είπε ότι θα έφευγε εκείνη από το σπίτι και αργότερα του τηλεφώνησε ότι θα πήγαινε στην Πάφο να ελέγξει για σπίτι για να μετακομίσει από την Πέγεια. Με τη βοήθεια ενός πελάτη στο γκαράζ που εργαζόταν, προσπάθησε και ο ίδιος να βρει κάποιο σπίτι προς ενοικίαση, τελικά δεν βρήκαν και αγόρασε εν τέλει από μια υπεραγορά μια μεγάλη μπύρα και ένα μπουκάλι ζιβανία, τα οποία κατανάλωσε όταν επέστρεψε ξανά στο σπίτι, χωρίς όμως να εισέλθει σε αυτό, μένοντας έξω στο χωράφι.  Άκουσε τον παραπονούμενο να τον βρίζει από το τηλέφωνο όταν ο ίδιος μιλούσε με τη μητέρα του και μετά πέντε με δέκα λεπτά τον είδε να φεύγει από το σπίτι γύρω στις 23.00 και μόλις τον είδε, θόλωσε το μυαλό του και του επιτέθηκε ρίχνοντας τον στο έδαφος. 
 
Εκείνη την ώρα ήλθε κοντά του η θυγατέρα του και με τις παρακλήσεις της, άφησε τον παραπονούμενο, ο οποίος έφυγε τρέχοντας μέσα σε ένα χωράφι με δένδρα.  Στην ανακριτική του κατάθεση συμπλήρωσε ότι είχε πιάσει τον παραπονούμενο με τα χέρια του, δεν θυμόταν όμως με ποιο τρόπο τον έριξε στο έδαφος, λέγοντας ότι επειδή αυτός άρχισε να φωνάζει της μητέρας του, του έκλεισε το στόμα με το δεξί χέρι, για να τον αφήσει όμως στο τέλος όταν ήλθε κοντά του η κόρη του».

Το Κακουργιοδικείο αφού εξέτασε την ανώμοτη δήλωση και τα όσα αναφέρθηκαν από τον 41χρονο στην ανακριτική του κατάθεση,  απέρριψε τις θέσεις που προέβαλε, ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα ότι σκοπός του ήταν να φοβερίσει τον παραπονούμενο. 
 
Όπως υποδεικνύει στην απόφαση του το Δικαστήριο, η πραγματική μαρτυρία υποστήριζε, αντίθετα, τους ισχυρισμούς του 15χρονου, ότι δηλαδή τα τραύματα που προκλήθηκαν υποδήλωναν εμμονή του 41χρονου να περάσει σχοινί στο λαιμό του νεαρού, ώστε να μην ήταν βάσιμος ο ισχυρισμός ότι απλώς ήθελε να τον φοβερίσει. 
 
«Ούτε και έγινε δεκτή η υπεράσπιση της πρόκλησης από τον παραπονούμενο δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε αντικειμενικά η εξύβριση του εφεσείοντα από ένα παιδί ηλικίας 15 ετών και μάλιστα από τηλεφώνου, να επηρέαζε τον μέσο λογικό άνθρωπο να συμπεριφερθεί κατά αυτό τον τρόπο».
 
Το Ανώτατο απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης του 41χρονου και επικύρωσε την ποινή εννέα ετών, που του επιβλήθηκε από το πρωτόδικο Δικαστήριο. 
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια