Παραδέχθηκε το φόνο του παππού Κόκου ο 21χρονος-Αρνείται τον εμπρησμό

Παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία του παππού Κόκου, που διαπράχθηκε στις 27 Ιανουαρίου ο 21χρονος Μιχάλης Χριστοφόρου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ωστόσο αρνείται ότι έθεσε φωτιά στο σπίτι του ηλικιωμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Παραπέμπεται σε δίκη, αντιμέτωπος με ισόβια ο δολοφόνος του παππού Κόκου

Ο κατηγορούμενος αφότου εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και κρίθηκε ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, το οποίο απήγγειλε στον 21χρονο συνολικά έξι κατηγορίες.
 
Πρόκειται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της διάρρηξης κατοικίας, της κλοπής, τη ληστείας ηλικιωμένης, τον εμπρησμό κατοικίας καθώς και της ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου στις 13 Ιανουαρίου του 2019.
 
Από τις έξι κατηγορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε μόνο αυτή του εμπρησμού, όπου υποστήριξε ότι δεν έβαλε ο ίδιος φωτιά στο σπίτι του παππού Κόκου, αλλά και αυτή της ληστείας από τον 76χρονο στις 13 Ιανουαρίου.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Κακουργιοδικείο διέταξε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, με την κλήτευση μαρτύρων κατηγορίας, από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.
 
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ο 21χρονος αφού διέρρηξε το πρωί της 27ης Ιανουαρίου την πλαϊνή πόρτα της οικίας του παππού Κόκου, στη συνέχεια επιχείρησε να κλέψει τον ηλικιωμένο, ο οποίος τον αντιλήφθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι.
 
Ακολούθως, ο 21χρονος, εκνευρίσμένος έριξε τον 76χρονο κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει.
 
Όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε ότι σκότωσε τον 76χρονο παρέμεινε στο δωμάτιο για χρονικό διάστημα όπου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε, και αφού του έκλεψε 50 ευρώ, έθεσε φωτιά με τη χρήση αναπτήρα στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του.
 

Στη συνέχεια εξερχόμενος από την οικία προχώρησε προς την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου επιτέθηκε και λήστεψε την ηλικιωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων