Έδρασαν ως… καταδρομείς και ξήλωσαν τον κατασκηνωτικό χώρο στον Ακάμα (vid&pics)

Αναβρασμός επικρατεί από τα ξημερώματα στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης στην Πάφο, μετά την κίνηση του κοινοτάρχη του Νέου Χωριού, να απομακρύνει περίπου σαράντα τροχόσπιτα από το σημείο, επικαλούμενος τον κοινοτικό νόμο.
Συγκεκριμένα, γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από τον κοινοτάρχη, με τη συνοδεία της Αστυνομίας, για απομάκρυνση των τροχόσπιτων, τα οποία ο κοινοτάρχης, ισχυρίζεται ότι είναι εγκαταλελειμμένα στην περιοχή, ισχυρισμό τον οποίο, ωστόσο, διαψεύδουν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι φωνάζουν για παράνομη κίνηση.
Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κατασκηνωτών, Άγγελος Τσακρής, ανέφερε ότι «ο κοινοτάρχης έδρασε υπό το σκότος και έφερε μαζί του και την Αστυνομία στον κατασκηνωτικό χώρο και αφαίρεσε όλα τα τροχόσπιτα. Εμείς ως παγκύπριος σύνδεσμος λέμε ότι δεν έπρεπε να προβεί σε αυτή την κίνηση, διότι, ο νόμος που είχε αναρτήσει μιλούσε για εγκαταλελειμμένα, ενώ τα τροχόσπιτα δεν είναι εγκαταλελειμμένα».
Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, «είχαμε αναρτήσει στα τροχόσπιτα μας ανακοίνωση ότι δεν είναι εγκαταλελειμμένα και αφήσαμε και τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειάζεται κάποιος οτιδήποτε, αλλά ο κ. κοινοτάρχης μπήκε η ώρα τέσσερις μέσα και μέχρι τις οκτώ το πρωί ήταν τελειωμένος. Τα απομάκρυνε όλα εκτός από πέντε τροχόσπιτα που είχαν άτομα μέσα».
Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο ο κοινοτάρχης είχε οποιοδήποτε ένταλμα για να απομακρύνει τα τροχόσπιτα, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι «δεν είχε ένταλμα, αλλά ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο κοινοτικός νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει αυτό το πράγμα. Ο κοινοτικός νόμος δεν περιγράφει ότι, όταν μια περιουσία έχει ιδιόκτητή και όταν ο ιδιοκτήτης σου λέει ότι δεν είναι εγκαταλελειμμένη η ιδιοκτησία του, μπορείς να επέμβεις. Γι’ αυτό έκανε την επιχείρηση στις τέσσερις τα ξημερώματα, για να μην προλάβουν οι ιδιοκτήτες να επιστρέψουν στις περιουσίες τους».
Εξέφρασε επίσης άγνοια για τους λόγους που προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση ο κοινοτάρχης, αλλά, όπως είπε, «τους τελευταίους μήνες υπάρχει υπερβολικός ζήλος να μετακινηθούν τα τροχόσπιτα που είναι εκεί για σαράντα χρόνια. Ο ιδιοκτήτης δεν εξέφρασε κανένα παράπονο, για την παρουσία μας, που ήταν η συνεργατική τράπεζα, μέχρι φέτος που η ίδια η κοινότητα συνέλεγε τα σκύβαλα και πληρώναμε. Φέτος μάζεψε τα σκύβαλα μεν αλλά δεν εισέπραξε ούτε εξέδωσε απόδειξη και προχώρησε σε αυτή την κίνηση».
Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα που θα γίνουν από πλευράς των κατασκηνωτών, ο Πρόεδρος του συνδέσμου ανέφερε ότι, «θα συμβουλευτούμε τους νομικούς μας συμβούλους και θα προχωρήσουμε με μέτρα».

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα