Άναψαν τα αίματα στη δίκη των αδελφών για τον φόνο του Μιχαήλ

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο Λεμεσού, κατά την έξοδο των τριών αδελφών που κατηγορούνται για το φόνο του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός εντός του οχήματος του, στις 14 Ιανουαρίου 2019, στα Πολεμίδια.
 
Λογομαχία συγγενών του θύματος με τους κατηγορούμενους, έφερε ένταση και απειλήθηκε συμπλοκή, ωστόσο η παρέμβαση αστυνομικών και άλλων παρευρισκομένων απέτρεψε τα χειρότερα. Λίγο νωρίτερα, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε την εξαίρεση μιας εκ των δικαστών από τη διαδικασία, μετά από αίτημα της υπεράσπισης.
 
Οι κατηγορούμενοι, 28, 20 και 16 ετών, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 11 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται ν` απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη φόνου και κακουργήματος, απόπειρα ληστείας, κλοπή, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το μπουκάλι νερού και απορρυπαντικού στα ίχνη του εμπρηστή του ΤΑΕ
 
Η όλη διαδικασία έγινε στην παρουσία συγγενών του θύματος, που φορούσαν μαύρες φανέλες με τη φωτογραφία του και στις οποίες αναγραφόταν "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Για πάντα στις καρδιές μας".
 
Ο δικηγόρος του 20χρονου αιτήθηκε εξαίρεση ενός εκ των μελών του Κακουργιοδικείου, κάνοντας λόγο για πιθανότητα προκατάληψης από τη συγκεκριμένη δικαστή, η οποία είχε εγκρίνει και τα εντάλματα σύλληψης των τριών αδελφών.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο  συνήγορος υπεράσπισης, κατά την εξέταση έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με την εγκυρότητα του εντάλματος σύλληψης, λέχθηκε από ανακριτή πως, όταν παρουσιάστηκε προς έγκριση το ένταλμα σύλληψης, η δικαστής αποδοκίμασε τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων, που οδηγούν σε ισόβια φυλάκιση, από νεαρά πρόσωπα.
 
Αν και η υπεράσπιση δεν απέκλεισε, ο ισχυρισμός του ανακριτή να μην υφίσταται, αλλά να τέθηκε για να υποστηρίξει την ένσταση της Νομικής Υπηρεσίας στο αίτημα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης, σημειώνει ότι στο μυαλό του "μέσου εχέφρονα πολίτη", δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει πράγματι πιθανότητα προκατάληψης από τη δικαστή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει 35χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρνακα
 
Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε τελικά το αίτημα για εξαίρεση της δικαστού και όπως ζητηθεί αντικατάσταση της για το υπόλοιπο της διαδικασίας, η οποία ορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου. Το δικαστήριο υπέδειξε επίσης ότι μέχρι τότε, θα πρέπει να παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που υπολείπεται στους δικηγόρους υπεράσπισης, προς μελέτη.
 
Εν τω μεταξύ, με την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του 20χρονου, από το Ανώτατο Δικαστήριο, η υπεράσπιση αναμένει ότι θα εγερθούν ζητήματα που σχετίζονται με την ομολογία του κατηγορούμενου και τη μαρτυρία που θα επιχειρηθεί να παρουσιάσει η κατηγορούσα αρχή.
 
Ο ανήλικος αδελφός παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που είχαν καθοριστεί από την ημέρα παραπομπής τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ενώ οι άλλοι δυο αδελφοί παραμένουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος και ο 20χρονος φέρεται να παραδέχονται τη διάπραξη του εγκλήματος, με τον 28χρονο να αναφέρει πως είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη του κυνηγετικού όπλου (ΔΟΚΟ), ενώ ο 16χρονος, αν και τοποθετεί τον εαυτό του τη σκηνή, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Κίνητρο τους, σύμφωνα με την ομολογία τους, ήταν η ληστεία του θύματος.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασωληνωμένος στην Εντατική 29χρονος που παρασύρθηκε από όχημα στην Αγία Νάπα

 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο