Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή-«Ζητούμε ισότητα, δεν ζητιανεύουμε, δεν κλέβουμε» (pics)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην εργασία πραγματοποιούν αυτή την ώρα αιτητές ασύλου.
 
Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως, «δεν θέλουμε να ανήκουμε στην τρίτη κατηγορία, ζητούμε ισότητα» και «δεν ζητιανεύουμε δεν κλέβουμε. Να βγάλουμε το ψωμί μας ζητάμε».
Για τον σκοπό της διαμαρτυρίας οι αιτητές από Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, κατέφθασαν με λεωφορεία, ενώ της εκδήλωσης προΐσταται ο δικηγόρος Ηλίας Ηλία και ο Νίκος Ηλία Επιφανίου, ο οποίος ανέφερε στον REPORTER, ότι αυτό που ζητούν οι αιτητές ασύλου είναι το δικαίωμα τους να συνεχίσουν να εργάζονται στις οικοδομές, με δεδομένο, όπως είπε, ότι στη Λεμεσό κτίζονται τουλάχιστον πενήντα μεγάλα έργα, που χρειάζονται πέραν των 10 χιλιάδων εργατών.
 
Όπως είπε ο κ. Επιφανίου, «η Κυβέρνηση οφείλει να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις για άσυλο το συντομότερο δυνατό, για να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι αν θα φύγουν ή θα μείνουν».
 
Σημειώνεται, πως με βάση τον ισχύοντα Νόμο, οι αιτητές ασύλου δικαιούνται να εργαστούν μόνο στους τομείς της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και σε εστιατόρια. Κατ΄ εξαίρεση τους δόθηκε άδεια να εργάζονται και σε οικοδομές, ωστόσο οι εργολάβοι ειδοποιήθηκαν πως από τη Δευτέρα θα πρέπει να αποδεσμεύσουν τους αιτητές ασύλου που εργάζονται σε εργοτάξια. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργολάβοι θα είναι αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα. 

Ο χώρος μπροστά από τη Βουλή, έχει αποκοπεί για την τροχαία κυκλοφορία από την Αστυνομία, ενώ για αποτροπή τυχόν επεισοδίων, βρίσκεται στους χώρους μέσα και έξω από τη Βουλή ισχυρή δύναμη της ΜΜΑΔ

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)