Ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο δάσκαλος, στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Παρά την πληροφόρηση πως ο δάσκαλος, που κατηγορείται πως χτύπησε μαθητή, συνελήφθη από την Αστυνομία, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ ξεκαθάρισε το σκηνικό.
 
Μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση, ο Χάρης Χαραλάμπους, με δημόσια ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ξεκαθάρισε πως ο εκπαιδευτικός δεν συνελήφθη ποτέ από την Αστυνομία. Όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, ο δάσκαλος κλήθηκε το μεσημέρι για κατάθεση στον Αστυνομικό σταθμό, μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη ο δάσκαλος μετά την καταγγελία του μαθητή-Αρνείται τις κατηγορίες

«Ο εκπαιδευτικός παρουσιάστηκε στον αστυνομικό σταθμό, με την παρουσία του Δικηγόρου του και έδωσε κατάθεση ως όφειλε. Μετά το τέλος της πολύωρης κατάθεσης αποχώρησε από τον Αστυνομικό σταθμό. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του συναδέλφου μας», σημείωσε ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ.
 
Παράλληλα, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία, με το Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίζει τα επόμενα βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δάσκαλος έσπρωξε μαθητή στη Λεμεσό-Κτύπησε με το κεφάλι σε τοίχο

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:
«Προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος του εκπαιδευτικού που κατηγορείται σήμερα, με διαρροή σκοπίμων πληροφοριών από κάποιους.... Περίπτωση που θυμίζει τακτικές άλλων περιστατικών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο εκπαιδευτικός δεν συνελήφθηκε ποτέ από την αστυνομία, ούτε του πέρασε κανείς χειροπέδες, όπως ατυχώς μεταδίδεται από μερίδα ΜΜΕ, ούτε και κρατείται. Κλήθηκε για κατάθεση από την Αστυνομία στις 2:30 περίπου, αφού έγινε καταγγελία σε βάρος του και παρουσιάστηκε περίπου στις 4:30 στον αστυνομικό σταθμό, με την παρουσία του δικηγόρου του και έδωσε κατάθεση ως όφειλε. Μετά το τέλος της πολύωρης κατάθεσης αποχώρησε από τον αστυνομικό σταθμό. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε σύμφωνα με τον δικηγόρο του συναδέλφου μας».
 
 
 
Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία έκανε στην Αστυνομία ο παππούς και κηδεμόνας του 9χρονου, ο οποίος υποστηρίζει πως, μετά από φραστική αντιπαράθεση με τον δάσκαλο του, αυτός τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του.
 
Ο 9χρονος εξετάστηκε και διαπιστώθηκε πως φέρει μικρό τραύμα στο κεφάλι, ωστόσο οι ισχυρισμοί του, για το πώς προκλήθηκε το τραύμα, διερευνώνται με προσοχή από την Αστυνομία, την ώρα που ο δάσκαλος φέρεται να δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σχολείο.
 
Εναντίον του δασκάλου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και το απόγευμα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αρνείται τα όσα του καταλογίζει ο μαθητής.

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα