Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Φωτογραφίζαμε το σπίτι μας, δεν έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν ως κατασκόπους»

  17/09/2019 13:44
«Φωτογραφίζαμε το σπίτι μας, δεν έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν ως κατασκόπους»

«Φωτογραφίζαμε το σπίτι μας, δεν έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν ως κατασκόπους»

  17/09/2019 13:44
Όσα κατέθεσε στο λεγόμενο δικαστήριο των κατεχομένων η 52χρονη Ελληνοκύπρια, που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, για τη φωτογράφιση της οικία της στην κατεχόμενη Μόρφου, μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.
 
Συγκεκριμένα, η Μαρία Χατζηκυριάκου, 52 χρόνων και η κόρη της Γεωργία Χατζηκυριάκου, συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές, την Κυριακή, επειδή φωτογράφιζαν το σπίτι τους και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του «επαρχιακού Δικαστηρίου», όπου τους απαγγέλθηκε κατηγορία για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής και μετά αφέθηκαν ελεύθερες.
 

Τα κινητά τηλέφωνα θα επιστραφούν στις δύο γυναίκες, σε διάστημα δύο μηνών.

Η Μαρία Χατζηκυριάκου, που παραδέχθηκε φωτογράφιζε το σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, δήλωσε πως δεν υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα και ότι πρόκειται για στρατιωτική ζώνη.

Η 52χρονη σημείωσε πω ένας στρατιώτης τους έκανε νόημα και μετά τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα.

Εξοργισμένη η οικογένεια
Εξοργισμένη είναι η οικογένεια των δύο γυναικών, με τον άνδρα της 52χρονης να δηλώνει πως «πως πολλοί Τουρκοκύπριοι βγάζουν φωτογραφίες από τα σπίτια τους στις ελεύθερες περιοχές, όλοι τους συμπεριφέρονται με ευγένεια, τους προσφέρουν καφέ. Δεν φωτογραφήθηκε ούτε ο στρατός, ούτε στρατιωτική περιοχή, ούτε κάποιο στρατιωτικό όχημα. Δεν ήταν σωστό να τις αντιμετωπίζουν ως κατασκόπους».

Υπενθυμίζεται ότι η 52χρονη μητέρα και η 20χρονη θυγατέρα της, λάμβαναν μέρος σε οργανωμένη εκδρομή στον Πύργο. Κατά την επιστροφή τους, μέσω κατεχομένων, εξέφρασαν την επιθυμία να σταματήσουν στη Μόρφου για να δουν το σπίτι τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια των κατοχικών αρχών μάνα και κόρη που επισκέφθηκαν το σπίτι τους στη Μόρφου
 
Μέλη των κατοχικών αρχών αντιλήφθηκαν μάνα και κόρη, να βγάζουν φωτογραφίες και ως εκτούτου τους πέρασαν χειροπέδες, με πρόφαση ότι βρίσκονταν σε απαγορευμένη περιοχή.
 
Κληθείς να πει κατά πόσο η Κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα της παράνομης σύλληψης δύο Ελληνοκυπρίων γυναικών στα κατεχόμενα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου απάντησε καταφατικά.
 
«Ναι, σίγουρα παρακολουθείται το θέμα και γίνονται οι ενέργειες προκειμένου να αφεθούν οι δύο γυναίκες ελεύθερες», σημείωσε.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας