Και τέταρτος ποινικός ανακριτής στις έρευνες για τα ελλείποντα πρόσωπα

Με την προθήκη και τέταρτου ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, συνεχίζονται πλέον οι έρευνες για τη διαπίστωση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων, που πιθανό να προκύπτουν για τον τρόπο χειρισμού τους από πλευράς της Αστυνομίας, αναφορικά με τα ελλείποντα πρόσωπα που τελικά είχαν δολοφονηθεί από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Παράταση στην έρευνα των ανεξάρτητων ανακριτών για τους χειρισμούς για τα ελλείποντα πρόσωπα
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Πασχαλίδη, «κατόπιν αξιολόγησης του έργου που γίνεται από την ανακριτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι είναι μεγάλο το ανακριτικό έργο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει “ταβάνι”, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα».
 
Έτσι αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον κύριο Πασχαλίδη, να διοριστεί και τέταρτος ποινικός ανακριτής, η κ. Ευανθία Χαραλάμπους για να καταφέρει η ανακριτική ομάδα, που αποτελείται επίσης από τους Άθω Κανναουρίδη, Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου, να υλοποιήσει το έργο της εντός του χρονικού διαστήματος που της δόθηκε.
 
«Πήραμε τρεις μήνες για την έρευνα, ζητήσαμε παράταση άλλους τρεις μήνες και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν λήξει ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας να είμαστε έτοιμοι και να παραδώσουμε το αποτέλεσμα της έρευνας μας».
 
Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών, έχουν ληφθεί πέραν των 120 καταθέσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος είναι και ο όγκος των καταθέσεων που δεν έχηζαν αξιολόγησης από τους ποινικούς ανακριτές.
 
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε σύγκριση με άλλες που διερευνά η Αρχή, υπάρχουν δυσκολίες, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ύποπτοι. Ως εκ τούτου, οι ποινικοί ανακριτές πρέπει να έχουν μια σφαιρική εικόνα γύρω από τα πρόσωπα που πιθανόν να φέρουν οποιεσδήποτε ευθύνες, πριν καταλήξουν στα συμπεράσματα τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα για τυχόν ευθύνες της Αστυνομίας για τα ελλείποντα πρόσωπα που αποκαλύφθηκε ότι είχαν δολοφονηθεί από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, είχε ζητήσει ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μετά την παραίτηση του απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής.
 
Η συγκεκριμένη έρευνα, αγγίζει όλα τα δώματα της Αστυνομίας, ακόμα και τον ίδιο τον τέως Αρχηγό της Δύναμης Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος παύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον περασμένο Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αρχηγός Αστυνομίας: Συγκροτήθηκαν ομάδες για τη διερεύνηση των ελλειπόντων προσώπων

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί