Νίπτει τας χείρας του για το θανατηφόρο στο Καϊμακλί ο Δήμος Λευκωσίας

Νίπτει τας χείρας του, για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Καϊμακλί, με θύμα τον Μιχάλη Σεβαστίδη, ο Δήμος Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Και τρίτη τραγωδία μέσα σε λίγες ώρες… Νεκρός ο ανάπηρος που κτυπήθηκε από όχημα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για το δυστύχημα, αλλά και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στη θυγατέρα του και Σοφία, η οποία εργάζεται στο Δήμο, εκφράζει προβληματισμό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
 
«Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης οχημάτων. Οι ράμπες στις συμβολές των οδών δεν κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, αλλά για τα άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες».
 
Σημειώνει ότι, «ο Δήμος Λευκωσίας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την κατασκευή πεζοδρομίων σε πολλές γειτονιές της πόλης, για ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και ΑμεΑ και για τη μονοδρόμηση οδών με στόχο τη δημιουργία χώρων στάθμευσης».
 
Αναφέρει επίσης ότι «για να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων έχει τοποθετήσει σε πολλές περιοχές μικρούς πασσάλους, ενέργεια για την οποία συχνά δέχεται επικρίσεις από αριθμό δημοτών».
 
Όπως εξηγεί «δεν είναι λύση ούτε είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια τόσο μεγάλη υπηρεσία τροχονομίας η οποία να εποπτεύει κάθε γειτονιά της πόλης, κάθε στιγμή. Παρόλα αυτά καταβάλλουμε από το 2017 προσπάθειες για μικρή ενίσχυση της υπηρεσίας, οι οποίες καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών».
 
Η λύση του προβλήματος, «είναι ασφαλώς η δημιουργία οδικής συνείδησης και ο σεβασμός των συνανθρώπων μας που επιθυμούν ή είναι αναγκασμένοι να διακινούνται στα πεζοδρόμια. Ως Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε στην εφαρμογή αποτρεπτικών μέτρων».
 
Καταλήγοντας, ο Δήμος αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε επίσης τις προσπάθειες για υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας. Τα έργα κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στις γειτονιές (Άρθρο 17) και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται στο κέντρο της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Καλλιπόλεως, Κυριάκου Μάτση, ποδηλατοδρόμοι, δίκτυο μικρών λεωφορείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης Ομήρου, ανάπλαση χώρου παλαιού ΓΣΠ κ.α.), είναι έργα ανθρωποκεντρικά με βασική στόχευση τη δημιουργία πεζοδρομίων για αυξημένη και ασφαλή πρόσβαση και την αλλαγή νοοτροπίας προς έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης».
 
Υπενθυμίζεται ότι, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Καϊμακλί, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε τον άτυχο 69χρονο που βρισκόταν σε ηλεκτρικό τροχοκάθισμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Σκοτώθηκε ο Μίσιος μας»-Το συγκινητικό μήνυμα του Λάζαρου Μαύρου
 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου