Επικυρώθηκαν τα ισόβια στον Κύπριο που δολοφόνησε τη σύζυγο του στην Αφρική

«Όχι» στην άσκηση έφεσης είπε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, στον Κύπριο επιχειρηματία Κρίστοφερ Παναγιώτου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του, Jade, τον Απρίλιο του 2015.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο «απέρριψε την αίτησή του για άσκηση προσφυγής, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λογική προοπτική επιτυχίας στην προσφυγή», και ως εκ τούτου, επικυρώθηκαν τα ισόβια που του επιβλήθηκαν.

Ο Κρίστοφερ Παναγιώτου, ανήμερα των γενεθλίων του, τον Νοέμβριο του 2017, κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενος του, Sinethemba Nenenmbe και  Zolani Sibeko.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν πέντε πρόσωπα, ωστόσο ο τέταρτος κατηγορούμενος μετατράπηκε σε μάρτυρας κατηγορίας και ο πέμπτος πέθανε στη φυλακή μετά από ασθένεια, λίγο πριν την απόφαση του Δικαστηρίου.  

Ο Κύπριος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο ένας εκ των δυο άλλων κατηγορουμένων καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη και επιπρόσθετα 15 χρόνια, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο Κύπριος ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του, με κίνητρο την περιουσία της, ενώ οι άλλοι τρεις, μαζί με τον πρόσωπο που πέθανε, ήταν τα πρόσωπα που απήγαγαν την άτυχη 29χρονη δασκάλα έξω από την οικία της και στη συνέχεια τη μετέφεραν έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Αφού χρησιμοποίησαν την κάρτα της στην αυτόματη ταμειακή μηχανή, την πυροβόλησαν με πιστόλι.

Την έστησαν στον Κύπριο επιχειρηματία

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι Αρχές διερευνούσαν υπόθεση ληστείας, κατά την οποία έπεσε θύμα η 29χρονη, μέχρι που ο «άνθρωπος» του Παναγιώτου ομολόγησε το έγκλημα και «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον Κύπριο επιχειρηματία.

Ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι πλήρωσε τους τρεις Αφρικανούς ογδόντα χιλιάδες ραντ (περίπου 5 χιλιάδες ευρώ), για να απαγάγουν και να δολοφονήσουν τη νεαρή.

Μετά την κατάθεση του φρουρού ασφαλείας του Κύπριου επιχειρηματία, η Αστυνομία του την έστησε με τη βοήθεια του πέμπτου προσώπου, που χρησιμοποιήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας. 

Συγκεκριμένα, ο ύποπτος επικοινώνησε με τον Παναγιώτου και του ζήτησε άλλες πέντε χιλιάδες ραντ, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να μην τον «δώσει» στην Αστυνομία.

Ως εκ τούτου, όρισαν συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων και η Αστυνομία που καραδοκούσε, του πέρασε χειροπέδες.
 
Το βίντεο που «έκαψε» τον Παναγιώτου

Ένα βίντεο του Κρίστοφερ Παναγιώτου  με τον φρουρό ασφαλείας του «κλείδωσε» την καταδίκη του, αφού τους δείχνει να μιλούν για τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της νεαρής δασκάλας.

Συγκεκριμένα στο βίντεο που προβλήθηκε στη δίκη, παρουσιάζει τον 30χρονο Παναγιώτου να συνομιλεί με το πρόσωπο που προσέλαβε για τη δολοφονία της συζύγου του (μάρτυρας κατηγορίας). Ο Κύπριος έδινε οδηγίες, ώστε η δολοφονία της συζύγου του να γίνει με τρόπο που να φαίνεται ότι επρόκειτο για θύμα ληστείας.

Στο βίντεο υπάρχουν πέντε φράσεις από τον Κύπριο επιχειρηματία που τον «έκαψαν», παρά τον ισχυρισμό του δικηγόρου του, ότι ο άνθρωπος που φέρεται να προσέλαβε ο Κρίστοφερ Παναγιώτου για τη δολοφονία, χτυπήθηκε από αστυνομικούς και αναγκάστηκε να μπλέξει το πρώην αφεντικό του. 
 

  •  «Όμως εγώ σας είχα πει άλλα. Τώρα έγινε απαγωγή και δολοφονία, αντί να γίνει μια απλή ληστεία έξω από το σπίτι.
  • «Θα τους πως ότι ήρθες να με δεις, επειδή ήθελες να σου δανείσω χρήματα επειδή θα σε ρωτήσουν για τα στεροειδή. Πρέπει να τους το πω αν με ανακρίνουν. Αν τους πως ψέματα θα με πάνε μέσα».
  • «Θα είμαστε εντάξει όσο δεν ξέρουν για εσένα Thando. Σας βοήθησα μόνο για το γυμναστήριο. Δεν έκανα τίποτα μαζί σου».
  • «Θα «φτιάξω» την οικογένεια σου. Θα πρέπει να κρατήσεις χαμηλό προφίλ και να φύγεις για λίγους μήνες μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Είναι περίπου πέντε χιλιάδες ραντ εδώ (του δίνει χρήματα), είμαι στα όρια μου και αυτό το πράγμα μου κόστισε πολλά χρήματα».
  • «Σας είχα πει να το κάνετε έξω από το σπίτι και να πάρετε τις τσάντες και τα δαχτυλίδια. Δεν πήραν τίποτα, ούτε το ρολόι, ούτε τίποτα άλλο. Έτσι τώρα φαίνεται απλά ένα χτύπημα».
  
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών