Σχεδόν 200 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας-Δρόμοι ποτάμια

Τη μία κλήση μετά την άλλη για παροχή βοήθειας δεχόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των καταρρακτωδών βροχών που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, αλλά και στην Πάφο.
 
Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 200 κλήσεις που αφορούσαν κυρίως άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια, άνοιγμα οχετών και ρυμούλκηση οχημάτων που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά, ενώ η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Αγίου Τύχωνα διασώθηκαν το μεσημέρι πατέρας και γιος που είχαν πάει για ψάρεμα με φουσκωτό σκάφος.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού αναφέρει ότι σήμερα  γύρω στο μεσημέρι στην περιοχή Αγίου Τύχωνα και συγκεκριμένα μπροστά από το Lα Isla Beach bar  σημειώθηκε επεισόδιο ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα, όταν πατέρας με το παιδί του ηλικίας 45 και 13 ετών βρίσκονταν στους οριζόντιους λιμενοβραχίονες με μικρό φουσκωτό όπου είχαν πάει για ψάρεμα.

«Λόγω της κακοκαιρίας αποπειράθηκαν να βγουν στη στεριά. Για κακή τους τύχη έσπασε το μικρό φουσκωτό, και μάλιστα το παιδί είχε τρομερές αδυναμίες στην κολύμβηση. Το επεισόδιο πρόσεξαν παρευρισκόμενοι στην περιοχή και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το οποίο συντόνισε την επιχείρηση και κάλεσε διπλανό Ναυαγοσώστικο Πόστο και συγκεκριμένα αυτό που εδρεύει στην περιοχή του Dream Cafe για βοήθεια. Άμεσα ανταποκρίθηκε και βοήθησε όσο χρειαζόταν», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σε Λάρνακα και Λεμεσό είχαν κλείσει δρόμοι για την τροχαία κίνηση λόγω συσσώρευσης νερού, όπως η λεωφόρος Λεμεσού, η Σπύρου Κυπριανού, το Σταυροδρόμι Φανερωμένης, η οδός Παπανικολή και άλλες.
Παρόμοια φαινόμενα επικράτησαν και στην επαρχία Πάφου.
 
Οι επηρεαζόμενοι δρόμοι άνοιξαν γύρω στις 4:30 το απόγευμα, ενώ από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στο δίκτυο της ΑΗΚ.
Συγκεκριμένα 15 χωριά της επαρχίας Λάρνακας έμειναν χωρίς ρεύμα, με τις βλάβες να αποκαθίστανται σταδιακά.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ανταποκριθεί σε δεκάδες κλήσεις, ενώ είχε γίνει ανάκληση προσωπικού ώστε να δοθεί βοήθεια για όλα τα περιστατικά.

Ακόμα στον δρόμο Καλού Χωριού-Λεμεσού παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος, ενώ στην περιοχή των Τρούλλων δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος, χωρίς ευτυχώς ζημιές.


*Βίντεο και φωτογραφίες από τις σελίδες «Καιρόφιλοι Κύπρου» και Kitas Weather στο Facebook

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών