Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σχεδόν 200 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας-Δρόμοι ποτάμια

  15/09/2019 20:50
Σχεδόν 200 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας-Δρόμοι ποτάμια

Σχεδόν 200 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας-Δρόμοι ποτάμια

  15/09/2019 20:50
Τη μία κλήση μετά την άλλη για παροχή βοήθειας δεχόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των καταρρακτωδών βροχών που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, αλλά και στην Πάφο.
 
Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 200 κλήσεις που αφορούσαν κυρίως άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια, άνοιγμα οχετών και ρυμούλκηση οχημάτων που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά, ενώ η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Αγίου Τύχωνα διασώθηκαν το μεσημέρι πατέρας και γιος που είχαν πάει για ψάρεμα με φουσκωτό σκάφος.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού αναφέρει ότι σήμερα  γύρω στο μεσημέρι στην περιοχή Αγίου Τύχωνα και συγκεκριμένα μπροστά από το Lα Isla Beach bar  σημειώθηκε επεισόδιο ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα, όταν πατέρας με το παιδί του ηλικίας 45 και 13 ετών βρίσκονταν στους οριζόντιους λιμενοβραχίονες με μικρό φουσκωτό όπου είχαν πάει για ψάρεμα.

«Λόγω της κακοκαιρίας αποπειράθηκαν να βγουν στη στεριά. Για κακή τους τύχη έσπασε το μικρό φουσκωτό, και μάλιστα το παιδί είχε τρομερές αδυναμίες στην κολύμβηση. Το επεισόδιο πρόσεξαν παρευρισκόμενοι στην περιοχή και ειδοποίησαν την αστυνομία.
φώτο3
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το οποίο συντόνισε την επιχείρηση και κάλεσε διπλανό Ναυαγοσώστικο Πόστο και συγκεκριμένα αυτό που εδρεύει στην περιοχή του Dream Cafe για βοήθεια. Άμεσα ανταποκρίθηκε και βοήθησε όσο χρειαζόταν», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σε Λάρνακα και Λεμεσό είχαν κλείσει δρόμοι για την τροχαία κίνηση λόγω συσσώρευσης νερού, όπως η λεωφόρος Λεμεσού, η Σπύρου Κυπριανού, το Σταυροδρόμι Φανερωμένης, η οδός Παπανικολή και άλλες.
φωτο2
Παρόμοια φαινόμενα επικράτησαν και στην επαρχία Πάφου.
 
Οι επηρεαζόμενοι δρόμοι άνοιξαν γύρω στις 4:30 το απόγευμα, ενώ από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στο δίκτυο της ΑΗΚ.
φωτο1
Συγκεκριμένα 15 χωριά της επαρχίας Λάρνακας έμειναν χωρίς ρεύμα, με τις βλάβες να αποκαθίστανται σταδιακά.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ανταποκριθεί σε δεκάδες κλήσεις, ενώ είχε γίνει ανάκληση προσωπικού ώστε να δοθεί βοήθεια για όλα τα περιστατικά.

Ακόμα στον δρόμο Καλού Χωριού-Λεμεσού παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος, ενώ στην περιοχή των Τρούλλων δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος, χωρίς ευτυχώς ζημιές.


*Βίντεο και φωτογραφίες από τις σελίδες «Καιρόφιλοι Κύπρου» και Kitas Weather στο Facebook
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας