Καταρρακτώδεις βροχές, ανεμοστρόβιλος και πλημμυρισμένοι δρόμοι-Έντονα καιρικά φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Κύπρο και ιδιαίτερα τις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού, ενώ παρόμοι σκηνικό επικρατεί και στην Επαρχία Πάφου.
 
Από τις βροχές πλημμύρισαν δρόμοι στη Λάρνακα αλλά και στη Λεμεσό. Στην Λάρνακα, είχαν κλείσει για την τροχαία κίνηση, λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, οι δρόμοι:
• Λεωφόρος Λεμεσού 
• Σπύρου Κυπριανού 
• Σταυροδρόμι Φανερωμένης 
• Φώτα Σκλαβενίτη 
• Δρόμος Χρυσοπολιτίσσης προς παλιό Διανέλειο 
• Οδός Παπανικολή 
 
Οι επηρεαζόμενοι δρόμοι άνοιξαν γύρω στις 4:30 το απόγευμα. 

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στο δίκτυο της ΑΗΚ. Συγκεκριμένα 15 χωρία της Επαρχίας Λάρνακας έμειναν χωρίς ρεύμα.
 
Τόσο για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, όσο και για τις βλάβες στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού, βρίσκονται επί ποδός.
 
Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική έχει ανταποκριθεί σε δεκάδες κλήσεις, ενώ έχει γίνει ανάκληση προσωπικού, ώστε τα μέλη να ανταποκριθούν σε όλα τα περιστατικά. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω έντονης βροχόπτωσης και δυνατών ανέμων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου από την Επισκοπή προς Πάφο, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Βίντεο από Ομάδα Καιροφιλοι Κύπρου
 
Την ίδια ώρα, λόγω έντονης βροχόπτωσης και περιορισμένης ορατότητας στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, από το ύψος της Λάνιας προς Τρόοδος. Μάλιστα στον δρόμο Καλού Χωριού-Λεμεσού παρατηρούνται κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες ώρες για τον 35χρονο μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε στη Λάρνακα

Βίντεο από kitasweather

Μάλιστα όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί στην περιοχή Τρούλλων παρατηρούνται επίσης ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δημιουργήθηκε και ανεμοστρόβιλος, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Βίντεο από Ομάδα Καιροφιλοι Κύπρου
 
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.
 
Βίντεο από Ομάδα Καιροφιλοι Κύπρου

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια ή και σε καταιγίδα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά.
 
Βίντεο από Ομάδα Καιροφιλοι Κύπρου
 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή