Το ραντεβού, το επεισόδιο και το καρτέρι θανάτου πίσω από το φονικό στη Λευκωσία

Ναρκωτικά φαίνεται πως είναι το φόντο του φόνου εκ προμελέτης που διερευνά πλέον η Αστυνομία στη Λευκωσία, μετά το θάνατο του 38χρονου Βλαντιμίρ Σιαλίτα, ο οποίος χτυπήθηκε σκόπιμα όχημα που οδηγούσε 34χρονος Ελληνοκύπριος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός 38χρονος που κτυπήθηκε σκόπιμα από όχημα-Σύλληψη για φόνο εκ προμελέτης

Το θύμα, υπέκυψε τα ξημερώματα στα τραύματα του, με αποτέλεσμα οι ανακριτές της υπόθεσης να προχωρήσουν στην επανασύλληψη του 34χρονου, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, το θύμα είχε συναντηθεί μαζί με τον 34χρονο στις 5 Σεπτεμβρίου σε οικία φιλικού τους προσώπου, όπου είχαν διαπληκτιστεί, ενώ τα όσα εκτυλίχθησαν το συγκεκριμένο βράδυ, αποτελούν κλειδί για την υπόθεση.

Την επόμενη ημέρα, ο 38χρονος είχε συναντηθεί με άλλα πρόσωπα, στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας, και κατά την αναχώρηση του από την οικία και ενώ κινείτο πεζός, ο 34χρονος ύποπτος τον χτύπησε σκόπιμα με το όχημα του.

Η Αστυνομία είχε εξασφαλίσει μαρτυρία εναντίον του με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αδικήματα που αφορούσαν πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, και επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Ο Σιαλίτα είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, υπέκυψε τα ξημερώματα στα τραύματα του.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία πλέον διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με το Δικαστήριο να διατάζει την οκταήμερη κράτηση του 34χρονο ύποπτου, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξη, ενώ παράλληλα οι ανακριτές ψάχνουν το πρόσωπο που ήταν παρόν στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε μεταξύ θύματος και θύτη.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος είναι γνωστός στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησε ξανά για υποθέσεις ναρκωτικών.
 
Για την υπόθεση έχουν ληφθεί συνολικά 15 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 15, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ενώ αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν τις κινήσεις του θύτη ή του θύματος.

Στο μεταξύ, περαιτέρω φως στα αίτια θανάτου του 38χρονου θα ρίξει και η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του, από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις