«Η μητέρα δεν είχε εγκαταλείψει τα παιδιά της. Έφαγε πολύ ξύλο, δεν άντεξε»

Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια αποδεικνύονται φτωχά για να περιγράψουν τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ζούσαν τον 14χρονο Στυλιανό αλλά και την οικογένεια του, αφού οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών αλλά και της μητέρας, παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, δεκαετίες πίσω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καληνύχτα Στυλιανέ… Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…

Εκτός από τα παιδιά, θύμα ενδοοικογενειακής βίας και κακομεταχείρισης, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να ήταν και η μητέρα, αφού ουκ ολίγοι ήταν αυτοί που αρκετές φορές την έβρισκαν χτυπημένη και σε απελπιστική κατάσταση.

Αρχικά είχε ακουστεί πως η μητέρα εγκατέλειψε τα παιδιά της, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονες επικρίσεις από την κοινή γνώμη. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Θύμα της κατάστασης ήταν και η ίδια. Μια κατάσταση που υπέμενε για χρόνια για τα παιδιά της.

Μετά τη δημοσιοποίηση από το REPORTER της μαρτυρίας που αφορούσε για περιστατικό ξυλοδαρμού της μητέρας με ζώνη, ένα πρόσωπο που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις από πρώτο χέρι, θέλησε να δώσει τη δική του μαρτυρία, ώστε να μην υπάρχουν σκιές γύρω από την μητέρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

«Δεν πήγε ο νους μας στον Στυλιανό, ότι αυτός πέθανε. Το μυαλό μας πήγε στη μητέρα. Ότι την σκότωσε από το ξύλο», μας ανέφερε αρχικά το πρόσωπο, με φανερά ταραγμένη φωνή και σοκαρισμένο από την τραγική κατάληξη του 14χρονου. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα, όπως μας είπε χαρακτηριστικά… Ένα παιδί που ανυπομονούσε την επόμενη μέρα να πάει σχολείο, μα κάτι στη ψυχή του είχε μεσολαβήσει…
 
«Τα ξέραμε χρόνια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, δεν φταίνε οι συγχωριανοί. Είχαμε προειδοποιήσει και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος, γιατί αν κάναμε κάτι, μπορεί να μας έκανε κακό. Ο Στυλιανός ήταν ένα πανέξυπνο μωρό. Καλοσυνάτος. Να χαιρετήσει πάντα τους πάντες… Γεμάτο όνειρα… Έβαζε το μωρό να κουβαλά σωλήνες περπατητός. Κάποτε τον βλέπαμε να οδηγεί και το φορτηγό από την φάρμα. Ήταν πολύ βίαιος. Την μητέρα πολλές φορές την βλέπαμε με σπασμένα δόντια και χτυπημένη, με ζώνη, με σχοινιά… Εκείνη τη νύχτα νομίζαμε πως αυτή σκότωσε, από το πολύ το ξύλο. Γράφτηκε ότι ένα βράδυ, το μωρό χάθηκε και το βρήκαμε να κοιμάται στο γήπεδο του σχολείου. Εκείνη την νύχτα υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που πήγε να κοιμηθεί εκεί. Τον χτύπησε πολύ. Και εκείνο και την μητέρα του».   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις υπηρεσίες υπό έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου-Πράσινο από Υπουργικό

 Δουλειά από τις τέσσερις τα ξημερώματα
«Λένε ότι το μωρό πήγαινε σχολείο. Το μωρό αρκετές μέρες δεν πήγαινε. Τον βλέπαμε. Τον έστελνε καλούπια. Είχε μέρες που τον έβαζε να ξυπνήσει από τις τέσσερις τα ξημερώματα για να κάνει τις δουλειές πριν πάει στο σχολείο. Και πολλές φορές δεν προλάβαινε να κάνει ούτε μπάνιο και πήγαινε λερωμένο στο σχολείο. Προστάτευε τα δύο του μικρότερα αδέλφια. Δούλευε και με τα χρήματα τους αγόραζε πράγματα. Ήταν πολύ καλό μωρό. Έκανε όνειρα…
   
Η μητέρα δεν είχε εγκαταλείψει τα παιδιά της. Έφαγε πολύ ξύλο και δεν άντεξε. Τα παιδιά τα πήρε μαζί της αλλά της τα πήρε. Ήθελε τα παιδιά της πίσω. Σκεφτείτε πόσο ξύλο έφαγε για να καταλήξει στην Αθαλάσσα. Δεν άντεξε άλλο. Έφαγε πάρα πολύ ξύλο. Της διέλυε τα κόκκαλα. Ερχόταν πολλές φορές με αίματα και ζητούσε βοήθεια μέσα στο χωριό. Όσοι κατηγορούν την μητέρα είναι άδικοι. Έφαγε πάρα πολύ ξύλο, πάρα πολύ. Για αυτό και νομίζαμε πως αυτή ήταν που πέθανε.  
 
Εκείνη την νύχτα την πήρε τηλέφωνο. Της είπε τι έγινε και ότι το μωρό ήταν παγωμένο και πέθανε. Όταν πήγε στην φάρμα και βρήκε το μωρό, μπροστά ήταν και τα άλλα δύο μωρά. Έπαθαν σοκ. Άρχισαν να κλαίνε και να φωνάζουν. Μετά πήγε στο καφενείο και ζήτησε βοήθεια… Κανείς δεν το περίμενε… Ήταν δυνατός και νομίζαμε άντεχε… Είχε πολλά όνειρα…»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ουσία έχει το γιατί το παιδί οδηγήθηκε στο θάνατο και όχι ο τρόπος-Γνώριζαν εδώ και χρόνια

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό