Όλο και περισσότερες οι αποκαλύψεις… Μαρτυρία ότι χτυπούσε τη μητέρα με ζώνη

Γιατί, γιατί, γιατί… Δεκάδες γιατί πίσω από τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, οι συνθήκες διαβίωσης του οποίου έχουν συγκλονίσει και παγώσει την κοινή γνώμη. Γιατί, στα οποία δυστυχώς μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει απάντηση, αφού μόνο ο ίδιος ξέρει τi έκρυβε στη ψυχή του και γιατί οδηγήθηκε στο θάνατο.
 
Οι μαρτυρίες των προσώπων που γνώριζαν, και δεν είναι λίγοι, και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν οργή, ενώ περισσότερη οργή προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες, μα φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καληνύχτα Στυλιανέ… Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…

Αρχικά, επιχειρήθηκε ο θάνατος του 14χρονου να πέσει χαμηλά από το Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο αντίθετη ήταν η θέση της υπουργού Εργασίας, η οποία ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα εναντίον τεσσάρων υπηρεσιών, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, διαμηνύοντας την ίδια ώρα, πως το «μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο». Μάλιστα, την ώρα που κάποιοι αρμόδιοι επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέδειξε ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από το 2007 και ο 14χρονος είχε αυτή την τραγική κατάληξη.
 
Την ίδια ώρα έρευνα διεξάγει και η Αστυνομία, η οποία επίσης βρίσκεται υπό έρευνα για τις ενέργειες της, λαμβάνοντας καταθέσεις από συγγενικά και οικεία πρόσωπα της οικογένειας, όπως επίσης και από το σχολείο του 14χρονου, ενώ ο πατέρας αρνείται τα περί κακοποίησης και κακομεταχείρισης των παιδιών του. Υπενθυμίζεται, ότι στην Αστυνομία υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τριών ετών «φώναζε» ο άτυχος Στυλιανός-Η 41η καταχώρηση ήταν για το πτώμα του
 
Στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται και ο φάκελος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι ενέργειες που έγιναν, φάκελος ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.
 
Όπως ανακοινώθηκε και από την υπουργό Εργασίας, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι όπως σε διάστημα δύο μηνών ολοκληρωθεί η έρευνα, και ακολούθως, σε περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, τότε ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.
 
Μαρτυρία ότι χτύπησε τη μητέρα με τη ζώνη
 
Οι μαρτυρίες των συγχωριανών που έβλεπαν και ζούσαν τον 14χρονο, είναι αδύνατον να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους, στην Κύπρο εν έτη 2019.
 
Όπως είχαμε αποκαλύψει, οι συνθήκες διαβίωσης του 14χρονου δεν ήταν και οι κατάλληλες για ένα παιδί, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε η ενέργεια των αρμόδιων υπηρεσιών να απομακρύνει τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά από την οικογένεια, μετά την δημοσιοποίηση της τραγικής κατάληξης του Στυλιανού, αντικρούοντας έτσι τον ισχυρισμό που προέβαλαν αρχικά, ότι ήταν δεμένα τα χέρια τους. Και το ερώτημα… Εάν απομάκρυναν νωρίτερα και τα τρία παιδιά, ο Στυλιανός τώρα θα βρισκόταν εν ζωή;
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και τα οικογενειακά προβλήματα από το 2007, δηλαδή όταν ο Στυλιανός ήταν σχεδόν τριών χρόνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουσία έχει το γιατί το παιδί οδηγήθηκε στο θάνατο και όχι ο τρόπος-Γνώριζαν εδώ και χρόνια
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 14χρονος αναγκαζόταν να εργάζεται για να παίρνει λεφτά στο σπίτι, αφού θεωρείτο ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν θύμα και ενδοοικογενειακής βίας, όπως και τα αδέλφια του.
 
Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ήταν και η μητέρα των παιδιών, η οποία πολλές φορές προέβη σε καταγγελίες στην Αστυνομία, ενώ σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες δεν διέμενε με την οικογένεια. Μάλιστα, πρόσφατα είχε νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο της Αθαλάσσας.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που κατατέθηκε ενώπιον μας, η μητέρα πολλές φορές ζήτησε βοήθεια από τους συγχωριανούς, ενώ χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση όταν ένα βράδυ μετέβη σε γείτονες χτυπημένη και εκλιπαρούσε για βοήθεια. Όταν σήκωσε τη φανέλα της, η μητέρα έφερε μώλωπες στο σώμα της, και τότε είχε αποκαλύψει στους συγχωριανούς της, πως την χτύπησε ο σύζυγος της με τη ζώνη. Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο βράδυ είχε κληθεί και η Αστυνομία, ενώ δεν ήταν το μοναδικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις υπηρεσίες υπό έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου-Πράσινο από Υπουργικό
 
Πάντως, αυτό που δεν αμφισβητείται και μέσα από την έρευνα, ήταν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, καθώς και η ενδοοικογενειακή βία, με τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας να υπεραμύνονται των ενεργειών τους, προβάλλοντας το γεγονός ότι η οικογένεια αρνείτο βοήθεια και δεν ήταν συνεργάσιμη.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»