Πέμπτη 4 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επί τάπητος το νομοσχέδιο για δημιουργία συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης σε παιδιά

  11/09/2019 16:03
Επί τάπητος το νομοσχέδιο για δημιουργία συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης σε παιδιά

Επί τάπητος το νομοσχέδιο για δημιουργία συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης σε παιδιά

  11/09/2019 16:03
Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών η κατ’ άρθρο συζήτηση της νομοθεσίας για την εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης, φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι το θέμα αφορά στην «αποδικαστικοποίηση της νομοθεσίας για τα παιδιά που έρχονται σε αντίθεση με το νόμο».

«Ξεκίνησε η κατ΄αρθρον συζήτηση. Είναι ένα νομοσχέδιο 197 σελίδων με πάρα πολλές διατάξεις, είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε και την ερχόμενη Τετάρτη», είπε.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι ξεκίνησε η κατ΄ άρθρον συζήτηση για την εγκαθίδρυση «ενός συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης σε παιδιά, σε ανήλικους παραβάτες, σε ανήλικους που είναι ύποπτοι για διάπραξη ποινικών αδικημάτων ή βρίσκονται στην διαδικασία διερεύνησης».

«Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο το χρειάζεται ο τόπος», είπε, προσθέτοντας ότι «προνοεί δομές και διαδικασίες που αφενός μεν είναι απαραίτητες αφετέρου όμως απουσιάζουν παντελώς από το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Το νομοσχέδιο αυτό, πρόσθεσε, « προνοεί για δικαστήριο ανηλίκων, για επιτηρητές, για άτομα συνδέσμους του ανήλικου κατηγορούμενου με την Αστυνομία αλλά και με άλλες υπηρεσίες».

«Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένα και να έχουν ειδικά προσόντα και ειδική κατάρτιση για να μπορέσουν να επιτελέσουν το ρόλο τους», είπε.

«Όλα αυτά δεν φτάνει μόνο να τα υπερψηφίσουμε σε ένα νομοσχέδιο, πρέπει να υλοποιηθούν από την πολιτεία διότι δεν θα θέλαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπως έγινε και στο παρελθόν όπου να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πλην όμως να μην υλοποιούνται οι απαραίτητες δομές».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας