Λύπη Hope For Children για κενά στη νομοθεσία για προστασία παιδιών

Λύπη γιατί για ακόμα μία φορά "τα κενά στη νομοθεσία στάθηκαν εμπόδιο στην παροχή υπηρεσιών σε παιδιά", με το τραγικό αποτέλεσμα αυτού να είναι ο θάνατος ενός 14χρονου παιδιού εκφράζει το  “Hope For Children” CRC Policy Center.

"Δεν θα σταθούμε σε όποιες πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες ενδεχομένως να υπάρχουν στην περίπτωση του 14χρονου παιδιού που απεβίωσε σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς η όποια διαδικασία διερεύνησης ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων μας. Θα σταθούμε όμως στην παραδοχή της πραγματικότητας, στο ότι δηλαδή η κείμενη νομοθεσία σε αυτό το θέμα είναι περιοριστική και πηγάζει από πεπαλαιωμένες αντιλήψεις που δεν αναγνωρίζουν το παιδί ως ανεξάρτητη οντότητα με πλήρη νομική υπόσταση και ως τέτοια δε συμβαδίζει με τις επιταγές της διεθνούς νομοθεσίας και διεθνών αρχών προστασίας του παιδιού", σημειώνει.

Προσθέτει πως "το εν λόγω θέμα, η δυνατότητα δηλαδή παροχής υπηρεσιών σε παιδιά σε περίπτωση μη συνεργασίας των γονέων, έχει αναγνωριστεί από οργανωμένα σύνολα, οργανισμούς και θεσμούς ως προβληματικό".
 
Όπως σημειώνεται, τo “Hope For Children” CRC Policy Center στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών προς παιδιά αντιμετώπισε την ίδια δυσκολία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ανυπέρβλητη. Το κόστος αυτού, ανυπολόγιστο. Προς τούτου, και για σκοπούς πρόληψης ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως αυτήν που έχουμε ενώπιόν μας, είχαμε αποστείλει σχετικό αίτημα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας.

"Θεωρούμε ότι η παρούσα νομική απαίτηση για συγκατάθεση αμφότερων των γονέων για παροχή υπηρεσιών προς ένα παιδί, δε συμβαδίζει με τις επιταγές της διεθνούς νομοθεσίας. Ενώ παράλληλα προβάλλει ανυπέρβλητα εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών προς τα ίδια τα παιδιά, και ειδικά στις περιπτώσεις όπου αυτό κρίνεται προς το συμφέρον τους", αναφέρεται.

Ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children, Joseph Borghese, δήλωσε πως “θα θέλαμε η τραγική ιστορία αυτού του παιδιού να λειτουργήσει, έστω και τώρα, σαν έναυσμα για τη δημιουργία ενός παιδοκεντρικού συστήματος στο οποίο το κάθε παιδί να μπορεί να βρει την ασφάλεια, στήριξη και καθοδήγηση που χρειάζεται”.

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου