Ψάχνουν τον εγκέφαλο πίσω από το ρόφημα στις τελετές εξαγνισμού

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας για διαλεύκανση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου 34χρονης από τη Λετονία, που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στη περιοχή Βεργίνα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΤΑΕ έλαβε καταθέσεις από έξι περίπου πρόσωπα, από τους συνολικά 20 αλλοδαπούς που παρευρέθηκαν στην «τελετή εξαγνισμού πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα.
 
Επίσης χθες αφέθηκε ελεύθερη η 50χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που διαμένει στη Λεμεσό, που είχε οργανώσει την τελετή και η οποία είχε συλληφθεί για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
 
Οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της 34χρονης, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.
 
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία πως σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.
 
Ακόμα αναμένεται η απάντηση από την Interpol και της Europol αναφορικά με το άτομο από την Κολομβία το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή.
 
Το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των δύο Υπηρεσιών για εντοπισμό και σύλληψη του.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κοινόχρηστο χώρο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα, που είχε ενοικιάσει η 50χρονη.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ