Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκαθαρίζει τι διερευνάται εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου ο Κληρίδης

  04/09/2019 11:26
Ξεκαθαρίζει τι διερευνάται εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου ο Κληρίδης

Ξεκαθαρίζει τι διερευνάται εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου ο Κληρίδης

  04/09/2019 11:26
Ξεκαθάρισε το σκηνικό όσο αφορά το φάκελο της υπόθεσης των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του για μελέτη.
 
Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μίλησε στον Άλφα και την Εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο ανακριτικός φάκελος στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία από την περασμένη Πέμπτη και αφού μελετήθηκε από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας, τέθηκε ενώπιον του για μελέτη και λήψη τελικής απόφασης κάτι που θα γίνει το συντομότερο δυνατό.
 
Όσο αφορά την εισήγηση της Αστυνομίας για την υπόθεση, ο κ. Κληρίδης υπέδειξε πως δεν συνηθίζει να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει πληροφορίες για τις συστάσεις των Αστυνομικών Αρχών, ενώ σημείωσε πως οι εισηγήσεις αυτές, δεν είναι δεσμευτικές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Καθάρισε» ο Μητροπολίτης Μόρφου για τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους

«Το θέμα εδώ δεν είναι κατά πόσο είναι ορθές ή βάσιμες οι δηλώσεις του μητροπολίτη, ή αν υποστηρίζονται επιστημονικά ή αν συνιστούν απόψεις της Εκκλησίας. Επίσης δεν εξετάζουμε αν είναι προσβλητικές, κομψές ή άκομψες», εξήγησε ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
«Το θέμα εδώ», πρόθεσε, «είναι κατά πόσο κάποιες από αυτές τις δηλώσεις μπορούν να στοιχειοθετήσουν ένα ποινικό αδίκημα. Συγκεκριμένα αν υπάρχει παράβαση προνοιών του ποινικού κώδικα που περιέχει σχετικές διατάξεις για υποκίνηση βία παραβίαση του γενετήσιου προσανατολισμού ή του πιο πρόσφατου νόμου περί παραβίασης και ομοφοβικής βίας και ρητορικής μίσους. Αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό θα παρθεί η σχετική απόφαση».
Κληθείς να σχολιάσει αν προκαταρκτικά στοιχειοθετήται ή όχι αδίκημα, ο κ. Κληρίδης απάντησε πως, «θα ήμουν ασυνεπείς αν προκαταλάμβανα τώρα οποιαδήποτε απόφαση».
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταθέσεις που λήφθηκαν από την Αστυνομία, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου
 
Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται πλέον ο φάκελος της υπόθεσης με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους, ο οποίος είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εναντίον του διατάχθηκε ποινική έρευνα ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, με τους ανακριτές, σύμφωνα με πηγή, να εισηγούνται πως δεν προκύπτουν και δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.
 
Υπενθυμίζεται ότι την ποινική έρευνα διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας την 1η Αυγούστου 2019,  μετά και από την γραπτή δήλωση του Κώστα Γαβριηλίδη, συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, σύμφωνα με την οποία ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα, ήτοι τον Γενικό Εισαγγελέα».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας